Verktyg för att återuppbygga en sändning

September 15

Verktyg för att återuppbygga en sändning


Återuppbyggnad av en sändning är ingen enkel uppgift. Det kräver uppmärksamhet på detaljer, tålamod och rätt verktyg. En erfaren transmission mekaniker kan enkelt bygga en överföring i sitt eget garage, under förutsättning att han har rätt verktyg lätt till hands. Transmissionen är under fordonet, antingen bakom motorn eller under motorn, beroende på om fordonet är framhjuls eller bakhjulsdrift. Transmissionen måste tas bort och då måste det tas isär, problemet löst och sedan ihop. Beroende på vilken modell av överföringen, kan fler verktyg bli nödvändigt att få jobbet gjort, men de flesta överföring ombyggnader kräver några grundläggande verktyg.

Air Tools

Mutterdragare är arbetshästen av någon tekniker. Nycklarna används för 80 procent av arbetet. Nyckeln primära funktion driver uttag. Den vanligaste storleken är en 3/8-tums enhet, mångsidig nog att använda för vissa precisionsarbete men tuff nog för vissa tunga uppgifter. Slående mutterdragare driva uttag, som i sin tur driv bultarna som håller transmissionen tillsammans. En luftborr enda funktion är att borra hål genom olika typer av material, såsom aluminium, stål och magnesium. Dessa metaller är mycket vanliga i överföring reparation. Den vanligaste användningen av luften borra är att modifiera överföringssepareringsplattan. Blow vapen skjuta tryckluft för att blåsa bort skräp, rena ytor och torr fukt på metallytor.

Sockets

Det finns dussintals olika socklar. Det mest använda är den sex-spetsiga uttag. Överföring reparation kräver ofta special uttag, såsom torx bit uttag, för att slutföra en viss uppgift. Torx bit uttag är sexuddig, icke-inverterade förare. Alla uttag som anges komma i metriska och standardstorlekar, med undantag för Torx bit uttag. Andra socklar som vanligtvis används i överföring reparation är 12-spetsiga uttaget och allen huvuduttaget. Wobble huvud uttag, som är sex-pekade uttag med 30 graders böj, är avgörande för att få in de trånga utrymmen som ofta förekommer i överföring reparation.

skiftnycklar

De olika stilar av skiftnycklar som är lika stort som de olika stilar av uttag. För överföring reparation, är kombinationen skiftnyckel det bästa sättet. Kombinationen skiftnyckel har en 12-spetsigt drivrutin på en ände och en öppen huvuddrivaren i den andra änden. En mängd av korta och standardlängd skiftnycklar, både metriska och standardstorlek, gör arbete för att reparera en transmission enklare, men kombinationen skiftnyckel är det viktigaste. Skiftnycklar används för att driva bultar.

Enkla handverktyg

Skruvmejslar med platt blad i olika längder och storlekar, används för att bända i överföring reparation. Den maskinist hammare, eller kulhammare, i varierande vikter används också i transmissionsreparationsarbeten.

Tång

Regelbundna tång, låsringstång och nål tång används ofta i överföring reparation. Regelbundna tång har korta, trubbiga huvuden med breda käftar för att gripa till olika transmissionsdelar. Nål tång har en lång, nål-formade huvudet med smala käftar. De är idealiska för att få in i trånga utrymmen. Låsringstången är en fjäderbelastad specialitet verktyg som utformats speciellt för att komprimera låsringar, som finns i sändningarna. Dessa tre par av tänger bildar de mest grundläggande uppsättning som du behöver för överföring reparation.