Hur man ändrar en generator i en 1999 GMC Pick Up

October 12

1999 GMC plocka upp kom med flera motorer: 4.3-, 5.0-, 5.7- och 7.4-liter. Processen att ändra generatorn är densamma för alla fyra motorerna. Om generatorn inte sätta ut tillräckligt av en avgift, kommer batteriet dör så småningom och fordonet startar inte. Om batteriet är dött, måste generatorn arbeta hårdare för att försöka hålla det laddat, vilket kan skada generatorn. Kontrollera att batteriet är fulladdat och har en laddning innan du dömer generatorn.

Instruktioner

1 Koppla bort den negativa batterikabeln och ställ den åt sidan, vilket gör att det inte röra vid metall. Koppla generatorn ledningsnätets kontaktdon. Ta bort strömkabeln från baksidan av generatorn med hjälp av lämplig nyckel. Skruva fast muttern tillbaka på posten så att du inte förlorar det.

2 Rotera tillbehöret driv remspännaren mot mitten av motorn för att lossa spänningen på remmen. Lyft av remmen från generatorn, och låt den ligga kvar på resten av remskivorna. Låt spänn att falla tillbaka på plats.

3 Ta bort generatorn fästskruvar, ta bort generatorn från motorrummet.

4 Bolt den nya generatorn på plats. Dra åt höger bulten till 18 foot-pounds av vridmoment och den vänstra bulten till 37 foot-pounds av vridmoment. Rotera tillbehöret driv remspännaren mot mitten av motorn, skjut bältet över generatorn remskiva. Låt spänn att försiktigt vrida tillbaka på plats.

5 Anslut ledningsnätets kontaktdon. Sätt tillbaka strömkabeln och dra den till 71 tum-pounds av vridmoment. Sätt tillbaka negativa batterikabeln.