Hur man använder Ad Hoc för iPhone

May 26

Din iPhone kan endast ansluta till Wi-Fi-punktsnätverk. Med andra ord kan iPhone inte ansluta direkt till en dator med en trådlös anslutning. Genom att skapa ett trådlöst ad hoc-nätverk på datorn, men du kan ansluta din iPhone till datorn via trådlöst ad hoc-nätverk. När du är ansluten till det trådlösa ad hoc-nätverk, kan du använda din iPhone för att surfa på Internet, kolla din e-post och ladda ner och använda applikationer. Skapa ett ad hoc-nätverk är ett bra alternativ när det inte finns ett tillgängligt Wi-Fi eller mobildataanslutning till vilken ansluta din iPhone.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen på datorn och skriv "Wireless" i sökfältet.

2 Klicka på alternativet "Hantera trådlösa nätverk."

3 Klicka på "Lägg till en nätverks" och välj sedan alternativet "Skapa ett ad hoc-nätverk."

4 Klicka på "Nästa" och skriv ett namn för ad hoc-nätverk. Du kan också skapa ett lösenord för ditt nätverk om du vill skapa en säker ad hoc-nätverk. Klicka på "Nästa" -knappen.

5 Tryck på "Inställningar" -ikonen på din iPhone och välj "Wi-Fi" alternativet. Välj ad hoc-nätverk som du har skapat. Om du har skapat en säker ad-hoc-nätverk, måste du ange lösenordet på din iPhone. När din iPhone har anslutits till ad hoc-nätverket, kommer du att se en bock visas till vänster om nätverkets namn.

6 Klicka på "Home" på datorn för platsen för ad hoc-nätverket.

7 Tryck på "Safari" -ikonen på din iPhone. Skriv in webbadressen du vill besöka i sökfältet och tryck på den blå "Sök" knappen. Din iPhone är nu ansluten till Internet via ad hoc-nätverk som du skapade på datorn.

Tips

  • För Mac-användare, välj "Skapa nätverk" alternativet från AirPort-symbolen. Skriv in ett namn för ditt nya nätverk och klicka på "OK" -knappen. Du har också möjlighet att välja ett lösenord för ad hoc-nätverk. Välj ad hoc-nätverk som du just har skapat från din iPhone. Din iPhone kommer automatiskt att ansluta till ad hoc-nätverk som du skapade på din Mac.