Vad innebär återförsäljare Faktura Mean?

September 14

Vad innebär återförsäljare Faktura Mean?


När du vill köpa en ny bil, kan du se en hel del hänvisningar till faktura återförsäljare. Vissa återförsäljare kan erbjuda att sälja dig ett fordon för ett visst belopp över faktura återförsäljare. Vissa kan sälja bilar på, eller till och med under priset faktura. Det låter som en hel del, men du behöver veta vad en faktura återförsäljare betyder verkligen innan du avgöra om det verkligen är ett bra pris.

Definition

En återförsäljare faktura för en ny bil speglar kostnaden för bilen och dess alternativ snarare än maufacturer föreslagna priset för dessa poster. Till exempel kan makt fönster och dörrlås detaljhandeln för $ 500, men deras fakturabeloppet kan vara endast $ 300. Fakturan visar också destination avgift, vilket är kostnaden för att transportera bilen till generalagenten.

Kosta

Medan fakturan återförsäljare ingår kostnader för bilen, betyder inte speglar vad dealern betalat för bilen. Många andra faktorer spelar in, såsom fabriks-to-återförsäljare incitament som minskar kostnaderna. Till skillnad från rabatter, som ges till konsumenten, dessa incitament gå till bilhandlare, och han kan föra dem vidare till konsumenten eller behålla dem. En holdback, som är en fast avgift eller procent av kostnaden faktura som ges till återförsäljaren av tillverkaren, innebär också ner kostnaden till återförsäljaren.

Forskning

Återförsäljare fakturor kan hittas på bil-forskning webbplatser, till exempel Edmunds och Kelley Blue Book. Eftersom det är så lätt att få denna information från tredjepartskällor, kommer många bilhandlare ge den till kunder på begäran. Du bör få fakturainformation på nätet innan du börjar bilen shopping. När du hittar en bil du är intresserad av, be återförsäljare för fakturan så att du kan jämföra den med den information som du har fått. Om det inte stämmer, be återförsäljare för en förklaring.

Tidsram

Biltillverkarna periodvis höja priset på nya fordon, så om du använder källor på nätet för att hitta återförsäljare fakturainformation, se till att din information är up-to-date. Om du drar en återförsäljare faktura för samma fordon från flera webbplatser och det finns en diskrepans, är det sannolikt orsakas av en ökning tillverkare pris.

Vinst

På grund av den stora tillgången på återförsäljare fakturor och annan information som gör att konsumenterna beräkna den verkliga kostnaden för en bil, många bilhandlare finna andra sätt att öka sin vinst. De kan tillägga förberedelse avgifter eller dokumentation avgifter, som är riktigt ren vinst. De kan också packa en bil med extrafunktioner, såsom färg sealer eller tyg skydd som kostar nästan ingenting, men säljs till ett högt pris. När du köper en ny bil, vara medvetna om denna stoppning och inte betalar för orimliga kostnader eller oönskade objekt.