Hur får jag DVD på min iPod eller iPhone?

October 8

Hur får jag DVD på min iPod eller iPhone?


De senaste iPhone och iPod-modeller kan spela upp filmer och TV-program medan lagring av andra medier. Några iPhone och iPod-användare köper sitt videoinnehåll via iTunes Store, medan andra väljer att ladda upp sina egna filmer. Du kan överföra DVD till din iPhone eller iPod med hjälp av DVD-rippning programvara som konverterar DVD-filer till MP4 video format som behövs för Apple-enheter.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera en DVD-krusning program till datorn. Kontrollera avsnittet Resurser i denna handledning för länkar till populära DVD-rippning program som Handbrake, RipIt och Mac DVD Ripper Pro. Alla dessa program är antingen gratis eller har en gratis provperiod.

2 Öppna DVD-rippning program och vänta på programmet att ladda. Sätt i DVD-skiva i datorns hårddisk. Programmet kommer automatiskt att känna igen skivan när den laddas på skrivbordet.

3 Klicka på "Format" -knappen inom programmet och välj "MP4" alternativet. iPhone och iPod-enheter kan bara spela upp video i MP4-format. Välj en filstorlek och bildfrekvens för din DVD. Kom ihåg att videokvaliteten sjunker när du minska riktade filstorlek. För en långfilm, är det bäst att hålla filstorleken över 700 MB.

Välj en målmapp för den nya videofilen. Klicka på "Rip" -knappen i programmet. Rippning kan ta timmar beroende på filstorleken på DVD.

4 Öppna iTunes mediaspelare. Klicka på "Lägg till i bibliotek" och sedan navigera till webbläsarfönstret för att hitta videofilen. Klicka på "OK" och vänta som iTunes kopierar den till biblioteket.

5 Sätt in USB-kabel som medföljer din iPod eller iPhone i botten docka av enheten. Sätt i den andra änden av kabeln till en ledig USB-port på datorn. Klicka enhetens ikon när det visas i den vänstra kolumnen i iTunes. Klicka på "Music" -fliken och kontrollera sedan "synkronisera hela musikbiblioteket" alternativet. Klicka på knappen "Apply" och iTunes kommer att börja ladda upp din DVD till din iPod eller iPhone.