1987 Camaro V6 Specifikation

May 13

1987 Chevrolet Camaro var en sport Coupe och cabriolet linje från den amerikanska biltillverkaren och moderbolaget General Motors. V-6 motor specifikt var tillgänglig som en del av basen eller RS ​​paket. 1987 var anmärkningsvärt i att det markerade returen av Camaro cabriolet, en bil inte en del av Chevrolet produktportfölj sedan 1969. Bilen fortsatte hård rivalitet med Fords Mustang, en föreställning kamp som hade fört sedan Camaro debut 20 år tidigare .

Motor

Även köparna hade valet av flera V-8 motorer, syntes endast ett V-6 motor. GM: s LB8 V-6 motor förskjuten 2,8 liter, eller 173 cubic inches. Motorn som används en konfiguration overhead ventil, bränsleinsprutning och en 8,9-till-1 kompressionsförhållande. Kraftproduktion mätt 135 hästkrafter vid 4900 rpm och 160 pund-fot av vridmoment vid 3900 rpm. FuelEconomy.gov rapporterade manuell växellåda 1987 bilar som återvänder 17 mpg i staden och 25 mpg på motorvägen. Regeringen gas körsträcka webbplats knuten bränsleekonomi 15 mpg i staden och 25 mpg på motorvägen för automatisk bilar transmissions.

Drivlina och Chassi

1987 bilen följde designen av GM: s legendariska F-lastutrymme chassi, som hade understött Camaro sedan sin debut 1967. Vissa strukturella förändringar skett under årens lopp, men bilen behållit sin grundläggande chassi och front-motor, bakhjulsdrift konfiguration. V-6 köpare hade valet av antingen en femväxlad manuell eller en fyrväxlad automatlåda. Upphängningssystemet bestod av en triangellänkar oberoende upphängning på framsidan och en fast bakaxel med länkarmar. Aktiebroms installationen bestod av skivor på framsidan och trummor bak, men skivbromsar bak fanns som tillval.

Exteriör och interiör

V-6 Camaro var vid den nedre änden av modellprogram, men sådana lyxiga funktioner som skinnklädsel och ett ljudsystem från Bose fanns tillgängliga som tillval. En speciell RS modell endast tillgänglig i Kalifornien, tillade karossens färg trim och en mer aggressiv bild modelleras från högpresterande Z28. Ridande på en 101-tums hjulbas, Camaro var en ganska stor coupe på 188 inches lång, 72,8 inches bred och 50 inches tall. Sittplatser var för fyra i både coupé och cabrioleter.