Hur man använder en GPS Medan Vandring

March 19

Hur man använder en GPS Medan Vandring


Tekniska framsteg har gjort en Global Positioning System (GPS) enheten ett utmärkt verktyg för vandrare av alla slag. Från äventyr vandring i Alaska nationella skogar ännu oftare reste lokala leder, erbjuder ett GPS-system ofta en stor stödjande utöver det vanliga kart och kompass combo, och kan hjälpa vandrare finna sin väg tillbaka till civilisationen. Att dra nytta av GPS-teknik medan vandring ger trygghet och riktning för många vandrare.

Instruktioner

Hur man använder GPS medan vandring

1 Se till att du är väl förtrogen med din GPS-enhet innan vandringen. Ladda ner en digital karta över det område som du kommer att vandra, testa din elektronisk kompass med varje riktning, och försöka lista ut styrkor och svagheter i just din GPS-enhet.

2 Om du är ute efter att ta en större vandring i ett öde område, gå för en praxis vandring först. Även en två mil spår runt en fulla lokal park kan hjälpa dig att vänja sig med hjälp av GPS-systemet innan du tar ut det på en mycket längre och mer utmanande vandring.

3 Kontrollera din position på GPS var 30 minuter eller så. Om det finns uppenbara landmärken i närheten, jämför vad du ser med din GPS. Om du har en papperskarta som en back-up, jämför det med din GPS avläsningar också.

4 Håll ett öga på batteriström och signaleffekten. Det sista du vill är att fastna i en förvirrande del av en öken eller Leden med ingen signal eller låg batterispänning. Har back-up batterier redo, bara för säkerhets skull.

5 Om din GPS har avancerade funktioner som väder, flera spår-ruttnavigering eller Google Maps, dra nytta av dessa tillägg för att kartlägga den bästa vägen för dig och just din skicklighet eller behöver nivå.

Tips

  • bär alltid back-up batterier
  • Bär en back-up kart om du inte har en back-up GPS
  • Testa batterierna innan du går ut.
  • Inte svänga armarna om du bär GPS - det kan skruva störa mätningarna.