Hur man justerar strålkastarna på en FJR

January 30

Hur man justerar strålkastarna på en FJR


Den FJR är en turnerande motorcykel tillverkad av Yamaha. Den FJR har en 1300cc fyrcylindrig motor som fungerar som en del av chassit, vilket gör ramen mycket lätt. En del av FJR överklagande är dess kombination av sport cykel löpverk och touring faciliteter såsom hårda sidan påsar för alla dina bagage. Den FJR katt öga strålkastare projicerar en bred stråle på grund av flera reflektorer och 60 watt uteffekt. Den FJR har bekvämt boende för en passagerare, men bär en passagerare kan kasta bort din strålkastare mål. Den FJR strålkastare är lätt att justera för att få rätt mål, oavsett om du åker ensam eller föra längs en kompis.

Instruktioner

1 Leta reda på 8 mm bult som justerar höger strålkastare uppåt eller nedåt genom att titta direkt framför batterilådan (placerad framför bensintank) på höger sida av cykeln.

2 Placera en 8 mm nyckel på strålkastare justeringsbulten och vrid den moturs för att justera strålkastare nedåt. Var medveten om att en moturs rotation av justeringsbulten ska vara rätt mängd för att kompensera för en passagerare rida med dig.

3 Leta reda på 8 mm bult som justerar vänster strålkastare under plastinstrumentbrädan till höger i kombiinstrumentet. Skjut nyckeln under panelen och placera den på skruvskallen med känsla. Var medveten om detta kan ta lite tid och tålamod.

4 Vrid nyckeln moturs för att justera strålkastare nedåt. Se till att du stänger justeringsskruvarna för båda strålkastarna lika många varv.

5 Vrid justeringsskruvarna medurs till sitt ursprungliga läge för att ta med strålkastare syftar tillbaka till den ursprungliga orienteringen.

Tips

  • Alla justeringar görs från en normal sittställning på förarsätet.
  • Det kan vara lättare att få till vänster strålkastare justermuttern genom att ta bort det övre högra plastbrädan panel. För att ta bort panelen, vända snabblås med en stjärnskruvmejsel ¼ varv moturs och lyft försiktigt panelen från instrumentbrädan.
  • Den FJR har en standardverktygslåda som innehåller en 8 mm nyckel.
  • Glöm inte att justera dina strålkastare tillbaka om du rider solo.
  • Mötande trafik kan förblindas av dina strålkastare som kan orsaka en olycka.