Hur man slå ut en Dent

October 21

Hur man slå ut en Dent


Olyckor händer. Bucklor till följd av en olycka deformera plåten på din bil. Denna deformation skapar många problem när man försöker slå ut en buckla. Slå ut en buckla kräver mindre specialiserade verktyg än med hjälp av en buckla avdragare och är mindre arbetskrävande än att borra flera hål i kroppen paneler för självgängande skruvar. Med enkla verktyg, kommer en utslagen buckla kräver ingenting mer än ett tunt lager spackel och slipning för att skapa en sömlös reparation.

Instruktioner

1 Ta bort alla invändiga paneler vilar bakom bucklig kroppspanelen. Använd en vanlig skruvmejsel för att avlägsna panel stift (vid behov).

2 Ställ en dolly på utsidan av bucklig kroppspanelen, nära buckla. Du behöver en dolly som har en kontur som liknar plåten som omger kroppspanelen. Om buckla deformerar en stor del av panelen, flytta till andra sidan av bilen och matcha dolly till den oskadade plåt.

3 Välja ut ett organ hammare från en kropps hammare in med en stor, något krökt huvud.

4 Hit kanterna på buckla från baksidan med den något krökta kroppen hammarhuvudet. Arbetet runt omkretsen av buckla. Använd inte överdriven kraft för att träffa plåten. Detta kan orsaka mer skada på metallplåt.

5 Ställ in matchas dolly blocket på utsidan vikta delarna av buckla. Hit den inre sidan av plåten direkt bakom dolly med den valda kropps hammare. Flytta dolly och kroppen hammare runt buckla att jämna ut veck.

6 Slå ut mindre delar av buckla med en spetsig kropp hammare.

7 Slipa bucklig med 36-slippapper för att ta bort grov färg från drog buckla.

Tips

  • Undvik ögonskador genom att bära skyddsglasögon när slå ut en buckla.