Vad händer om du kör en magnet Över en inspelning eller videobandspelare band?

March 26

små magneter

Magnetisk inspelningsband, uppfanns i Tyskland 1928, består av en lång, smal remsa av plast belagd med magnetiserbart järnoxid pulver. Ljud eller visuella registreras genom en bandspelare huvud - en liten, rund elektro - som gäller ett magnetiskt flöde till oxid på bandet, som sedan minns flödet under uppspelning.
Om en kraftfull elektromagnet bringas nära bandet, kan det ordna järnoxid partiklar förstör ihåg flödesmönstret. Men för de flesta vanliga kylskåp och andra hushålls magneter för att ha någon effekt, skulle de behöva röra bandet själv i flera dagar. Tillfällig kontakt kommer inte att göra någonting, men det är fortfarande inte en bra idé att köra magneten över bandet.

kraftfulla Elektromagneter

En kraftfull elektromagnet, å andra sidan, skulle kunna göra några verkliga skador. En elektromagnet är en tråd som har lindas till en eller flera slingor; när elektrisk ström flyter genom tråden, ett magnetiskt fält skapas. Detta magnetfält är stark nog att ha en uttalad effekt på de järnoxid partiklar av inspelningsband, tillräckligt för att göra bandet unwatchable.

Tidsram

Det är viktigt att notera att inspelningen bandet inte kommer att vara för evigt, oavsett hur noggrann du är på att hålla den borta från magneter. I en rapport med titeln "Magnetic Tape förvaring och hantering," författaren Dr John WC Van Bogart i National Media Laboratory skriver att magnetband försämrar naturligt genom kemiska processer inneboende dess sammansättning. Som en tumregel, en VHS-band lagras vid 68 grader F, med relativ luftfuktighet på 50 procent, kan förbli läsbar upp till 30 år. Om lagringstemperaturen är bara lite högre - säg, 76 grader F - livslängden reduceras till mindre än 10 år.