Hur man skriver språk på arabiska på en mobil

September 27

Moderna smartphones är skeppas över hela världen. Detta gör det nödvändigt att stödja flera språk med samma plattform. Det mest bekväma sättet att åstadkomma detta är genom programvara. Apple iPhone inte kräver några extra nerladdningar eller programvara. De innehåller allt de behöver för att stödja arabiska ur lådan. BlackBerry modeller kan eller kanske inte inkluderar programvaran beroende på region där de säljs. En enkel nedladdning från BlackBerry löser detta problem. Windows-telefoner stöder visning av arabiska tecken. Men från och med publiceringen av denna artikel, är tredje part programvara som krävs för att skriva på arabiska.

Instruktioner

iPhone

1 Tryck på "Inställningar" kakel på "Home Screen".

2 Tryck på kategorin "Allmänt".

3 Tryck på "Tangentbord" och välj "International tangentbord."

4 Knacka "Lägg till ny tangentbord".

5 Tryck på "arabiska" för att lägga standard arabiska tangentbordet till listan över tillgängliga tangentbord.

6 Klicka på "Home" -knappen centrum för att återgå till "startskärmen."

7 Välj alla program som kräver att du anger text. Tryck på plattan för att starta programmet. Dessa inkluderar e-post, SMS och chattprogram.

8 Klicka på jorden symbol i det nedre vänstra hörnet av det virtuella tangentbordet för att växla från standardtangentbordet till arabiska tangentbordet. Skriv ditt meddelande på arabiska.

Björnbär

9 Ändra inmatningsspråk på din BlackBerry-enhet. Klicka på "BlackBerry" knappen. Bläddra igenom de tillgängliga alternativen och klicka på "Enhetsalternativ." Klicka på "Språk" och sedan "Input Language." Bläddra igenom listan över tillgängliga språk och klicka på "arabiska." Klicka på "Meny" och välj "Spara". Din text poster kommer att vara i arabiska tills du ändrar inmatningsspråk igen. Vissa användare kan inte ha arabiska som ett av språkalternativen.

10 Ladda ner och installera den senaste versionen av BlackBerry Software (se Resurser). Klicka här för att ladda ner filen. Dubbelklicka på den nedladdade filen. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen.

11 Ladda ner den senaste versionen av BlackBerry-enhetens programvara för din modell och tjänsteleverantören. Navigera till "BlackBerry Desktop och Device nedladdning webbplatser" webbsida (se Resurser). Klicka på länken för just din leverantör. Följ instruktionerna på skärmen för att ladda ner filen. Dubbelklicka på den nedladdade filen för att installera den senaste BlackBerry Device Software.

12 Lansera "BlackBerry" datorprogramvara från "Start" -menyn eller ikon på skrivbordet. Anslut BlackBerry till datorn med den medföljande USB-kabeln. Klicka på "Application Loader" i stationära datorer.

13 Klicka på "Start" under "Lägg till / ta bort program."

14 Välj "arabiska" från listan över "inmatningsspråk." Klicka på "Nästa" följt av "Finish" för att slutföra installationen.

15 Välj arabiska som önskad inmatningsspråk. Följ stegen som beskrivs i det första steget i detta avsnitt för att välja arabiska för dina skrivbehov.

Windows Mobile

16 Använd Sunnysoft s InterWrite tangentbord för Windows Mobile. Programmet innehåller en mängd olika funktioner. Bland dem, full arabiska stöd för alla Pocket-PC-program. Programvaran kostar $ 14,95 per publicering av denna artikel. Den stöder Windows Mobile version 6.5. Du kan köpa programvaran som en omedelbar digital nedladdning med fullständiga monteringsanvisningar från Cnet webbplats (se Resurser).

17 Använd Paragon arabiska språk Extender (LENG). Programmet har stöd för Windows Mobile-versioner upp till 6.0 Professional. En 14 dagars gratis testperiod finns tillgänglig från utvecklaren. Hämta filen från utvecklaren webbplats (se Resurser) och följ anvisningarna på skärmen för att installera det på din Windows Mobile-enhet. Den fullständiga versionen av programvaran kostar $ 59,95 som offentliggörandet av den här artikeln.

18 Använd språkpaketet Mersad persiska utvecklats av en XDA forum utvecklare. Denna persiska språkpaket är gratis. Du kan ladda ner det från en av flera källor som anges på forumtråd (se Resurser). Programvaran stöder Windows Mobile upp till version 6.5. Överför den nedladdade filen till din Windows Mobile-enhet. Klicka på den överförda filen i enhetens "File Explorer" och vänta på att installationen är klar.