Hur att montera en förstärkare till en Sub Box

January 4

Hur att montera en förstärkare till en Sub Box


En av de många saker att tänka på när man sätter ihop en komplett bil ljudsystem är där för att montera förstärkaren för din subwoofer. Många bilstereo aficionados väljer att montera förstärkaren på subwoofer rutan själv. Det finns några goda skäl för att göra detta, förstärkaren kommer att vara ganska nära till högtalaren, så att du inte behöver en lång sikt av högtalarkabel. Om det är korrekt gjort, kan effekten bli mycket attraktiv, en verklig punkt att visa upp när du låta folk se ditt system.

Instruktioner

1 Ta din subwoofer box ut ur bilen om du redan har installerat och sätta den på plats där det är lätt att arbeta på det, som en arbetsbänk.

2 Bestäm var du vill montera förstärkaren på lådan. Platsen måste vara lite större än fotavtryck av förstärkaren och bör ha minst två inches ventilation utrymme ovanför och vid sidan av förstärkaren när förstärkaren är monterad och installerad i bilen. Detta är nödvändigt för att stoppa förstärkaren från överhettning under drift. Om utrymmet är tight, göra några mätningar av den planerade platsen så att du inte behöver göra om arbetet senare.

3 Vissa förstärkare har trim plattor eller lock som döljer monteringsskruvhålen på basen av förstärkaren. Om din gör, ta bort locket enligt anvisningarna i din förstärkare handbok. Om du kan titta på förstärkaren från ovan och se ett skruvhål på basen av förstärkaren vid varje hörn, behöver du inte göra detta.

4 Placera förstärkaren på avsedd plats på rutan och markera vart och ett av skruvhålen på lådan med en tuschpenna.

5 Ta en borr med en 1/8-tums bit och borra ett litet hål 1/2-tums djup vid varje platser du har markerat.

6 Placera förstärkaren på lådan så att monteringshål för amp linje med hålen. Sätt en liten träskruv i varje monteringshål och skruva in den i lådan med en skruvmejsel för att montera förstärkaren.