Hur storlek slirskydd

June 9

Hur storlek slirskydd


Om du bor i eller kommer att besöka ett område som är benägna att få snö eller is, är det viktigt att du håller slirskydd till hands. Kedjorna installeras runt däcket och ger dig dragkraft på vägarna. Snökedjor kan köpas i auto leverans butiker eller däckcentra. De säljs i varierande storlekar för att passa olika däck. För att bestämma vilken storlek av slirskydd du behöver, kontrollera storleken på dina däck först.

Instruktioner

1 Titta på sidoväggarna av dina däck. Du kommer att märka en samling av bokstäver och siffror.

2 Leta reda på de tre första siffrorna grupperade. Detta kan följa en bokstav, t ex P. Dessa tre siffror representerar bredden av däcket i millimeter.

3 Hitta de två numren efter bindestrecket och innan R. Dessa siffror är förhållandet mellan bredden däcket till höjd.

4 Lokalisera de två numren direkt efter R. Dessa representerar storleken på däcket.

5 Skriv alla tre av dessa siffror ner, åtskilda av streck eller snedstreck. Dina siffror ser ut ungefär så här: 185 / 75R / 14.

6 Ta papper som innehåller siffrorna till din lokala auto leverans butik och har expediten hämta rätt storlek kedjorna för dig, eftersom de vanligen inte kvar i området i butiken tillgängliga för konsumenter.

Tips

  • Om kedjorna finns i huvuddelen av butiken, matcha storleken etiketten på förpackningen med de nummer som hämtats från däcken.