Vad är en elektronisk bil titel?

July 27

Vad är en elektronisk bil titel?


En elektronisk bil titel, också känd som en elektronisk titel eller e-titel, är ett fordon titel representerade endast i elektronisk form i databasen för Department of Motor Vehicles. Elektroniska titlar agerar på samma sätt som papperstitlar, förklarar ägaren av ett motorfordon, husbil eller annan mobil enhet. När eventuella ändringar görs i en elektronisk titel uppdateringarna automatiskt registrerade i DMV: s databas.

Historia

Elektroniska titlar nyligen gjorts tillgängliga. I själva verket är programmet så nya att de flesta stater inte kan komma överens om vad man ska kalla det. Till exempel, Wisconsin kallar det elektroniska Titel och registreringsprogram, medan andra stater hänvisar till det som Electronic Lien och avdelning System.

fördelar

Elektroniska titlar eliminera ditt behov av att upprätthålla och lagra pappers titlar. Detta minskar risken för förlorade eller stulna titlar, vilket kan vara kostsamt att ersätta. Du kan också köpa din titel online via DMV hemsida, så att du inte behöver spendera tid väntar i rader på DMV.

Tillgänglighet

Eftersom den elektroniska titeln systemet är en sådan ny utveckling, bara vissa stater har denna möjlighet. Florida, Virginia och Ohio är bara ett fåtal stater som erbjuder elektroniska titel program. Kontrollera på din DMV: s webbplats för att ta reda på om programmet finns i ditt tillstånd.

nackdelar

Det inte är möjligt att överföra en befintlig pappers titel till en elektronisk en. Så, om du redan har en pappers titel, då den elektroniska versionen är inte ett alternativ. Andra problem inkluderar potentiella titel bedrägeri och DMV misstag. Visar bevis på misstag som görs i det elektroniska systemet kommer att vara utmanande utan en papperskopia för att hänvisa till.

avgifter

Under 2010 har de flesta stater tar ut allt från $ 24 till $ 30 för elektronisk registrering titel. Kostnaden beror på stat du bor i, så kontrollera med din DMV för detaljerna.