Hur man gör en hemmagjord radioantenn

March 13

Hur man gör en hemmagjord radioantenn


Alla som någonsin har älskat en student radiostation har haft samma problem: hur man får bättre mottagning av en dålig överföring. Att bygga en hemmagjord radioantenn är faktiskt en mycket enkel procedur, som kräver bara några billiga material och lite tålamod.

Instruktioner

AM-antenn

1 Bygg din ram från två bitar av skrot timmer, tillskurna till samma längd, och göra dem åtminstone två fot lång. Spik eller skruv dessa till ramen i en "X" mönster, och sedan antingen lägga stabiliserande stavar eller binda med garn för stabilitet.

2 Lim, spik eller skruv skrot trä barer på ändarna av din X-formade ramens armar.

3 Wrap tråd runt staplarna på utsidan av ramen, säkra den främre änden av tråden med en stapelvara. Du kan häfta ner kabeln med jämna mellanrum för ökad säkerhet, men det är inte nödvändigt. Du kommer att behöva linda tråden runt antennen minst 100 gånger för att bygga en riktig hemlagad antenn.

4 Skala av änden av antennkabeln av isolering och sedan skala av änden av en radioledningstråd av isolering. Skarva och löda, och sedan täcka upp med isoleringstejp.

5 Anslut antennledningen till radion.

FM-antenn

6 Hur man gör en hemmagjord radioantenn

Bestäm längden av tråd du behöver. En antenn som denna kommer att öka mottagning för alla kanaler, men får en kanal med perfekt tydlighet. Som regel gäller att ju högre FM-kanal, ska mindre din tråd vara, med en kanal i den 87 intervallet behöver vara cirka tre meter lång.

7 Klipp denna tråd på mitten och skala av isoleringen från båda ändarna av varje längd.

8 Gör en enkel ram för trådarna. Hur du monterar detta beror helt på dina behov: inomhus eller utomhus, tak eller markbaserad. Den enda fasta aspekt är att huvudarmen måste vara tillräckligt lång för att stödja din antenntrådar.

9 Köra trådarna längs ramens stödarmen för att bilda en slinga, och skarva och löda dem tillsammans vid ändarna av stödarmen. Täcka de sammanfogade ändarna med isoleringsband. De två trådarna bör nu vara förenade på ändarna av armen, men fortfarande öppna vid botten av slingan.

10 Ta en bit radio bly ledningar. Klipp och skala av isoleringen från ena änden, och skarva och löda detta till de öppna trådarna i din antenn. Täcka detta med isoleringstejp.

11 Anslut antennledningen till radion.