Vad är nackdelarna med fängelse bryta din iPhone?

December 4

Jailbreaking din iPhone är den rättsliga processen att hacka in i enhetens operativsystem för att låsa upp vissa funktioner som det ursprungliga operativsystemet inte tillåter. Till exempel, med en jailbreakad iPhone kan du hämta inofficiella iPhone apps genom "Cydia" eller andra app leverantörer, anpassa de flesta delar av din iPhone och använda andra än iTunes att synkronisera media till enheten program. Trots dessa möjliga fördelar kan jailbreaking din iPhone leda till negativa konsekvenser.

Sårbarhet

En jaibroken iPhone är mottagliga för virus och annan skadlig kod. Som väl är det mindre säkert från hackare, som kan vara intresserade av att få tillgång till information som sparats på enheten. Även processen för jailbreaking lämnar dig sårbar när du har verkligen ingen aning om vad som händer med din iPhone när du använder jailbreaking verktyg eller som har tillgång till din personliga information som ett resultat av att använda dessa verktyg.

uppdateringar

Varje programuppdatering som utfärdas av Apple inaktiverar de vanligaste metoderna för jailbreak och kommer att resultera i din egen jailbreak är ogjort. Detta innebär att du inte kommer att kunna uppdatera din iPhone och hålla den jailbreakad tills en ny jaibreak kompatibel med uppdateringen upptäcks.

Garanti

Jailbreaking din iPhone ogiltigförklarar garantin. Detta innebär att du kommer att behöva betala för eventuella fel eller skador på enheten som Apple annars skulle ha täckt. Apple förbehåller sig också rätten att neka till tjänst för dig för en jailbreakad enhet, även om du är villig att betala för det.

Buggar och Glitches

Jailbreaking din iPhone kan skada enheten på flera sätt. Till att börja med, kan själva processen att göra din iPhone mindre stabil. Till exempel, vissa människor rapporterar vissa funktioner inte fungerar som de ska efter jaibreaking sina enheter. En annan möjlighet är att obehöriga program kan skada enheten. Utvecklarna behöver inte följa samma regler som officiella Apple App utvecklare göra, och därför kunde släppa en app som tömmer batteriet eller orsakar din iPhone att krascha.

bricking

Den ultimata rädsla för jailbreaking är "bricking", vilket är alltid en möjlighet när du mixtra med din iPhone programvara. En murad iPhone kommer att ha en svart skärm och kommer inte att slå på. Det enda sättet att lösa detta är att återställa den till fabriksinställningarna via iTunes, vilket kommer att ta bort allt du har sparat.