Vad är ledig Air Control?

July 20

Vad är ledig Air Control?


Motorer kräver tre saker för att köra: luft, bränsle och gnista. Även om huvud gasspjället kontrollerar majoriteten av motorns luftflöde, måste alla motorer innehålla en bestämmelse för att mata motorn när gasspjället är stängt vid tomgång.

förgasarmotorer

Den förgasare motor lösning på tomgång luftkontroll är oftast att justera huvudventiler så att de alltid hänger öppet bara lite, se till att motorn aldrig svalt luft.

avtappningsventiler

De förgasare eller gaspedalen kroppen injicerade motorer som inte använder tidigare beskrivna använda separata luftkanaler gjutna i gasspjälls borrningar eller carb kroppen för att reglera tomgångs luftflöde.

elektronisk IAC

Moderna bränsleinsprutning motorer använder en elektroniskt styrd IAC (Idle Air Control) ventil för att reglera luftflödet.

IAC Funktion

Elektroniska IAC-system gör det möjligt för datorn att göra minuten justeringar för lufttryck, lufttemperatur, bränslekvalitet och motortemperaturen för att säkerställa optimal motoreffektivitet.

Cat light-off

Katalytiska omvandlare kräver en viss mängd värme för att fungera. Som sådan, IAC tjänar den dubbla funktionen av att hålla motorn igång och justering av luftbränsleförhållandet att påskynda katt light-off.