2005 GMC 5.3 V8 Specifikationer

May 12

2005 GMC 5,3 V8-motor hade flera inkarnationer i flera fordon över den amerikanska biltillverkaren produktionslinje. Motorn var bland bolagets första att behålla sin kraft och prestanda för lastbilar och stadsjeepar samtidigt som körs på en alternativ energikälla. Motorn skröt också ett antal tekniska framsteg för att förbättra dess bränsleekonomi.

motor~~POS=TRUNC

2005 GMC 5,3 V8-motor konstruerades från antingen en järn eller aluminiumblock, beroende på vilket fordon motorn skapades för att fungera. Järn blocket var utformad som en två-hjulsdrift, medan aluminiumblock presenterade fyrhjulsdrift. Hästkrafter för motorn har en effekt på 315 över hela linjen, med en vridmoment på 335lb-ft. Borrning och slaglängd för motorn mätt vid 3,77 inches med 3,62 inches med variabla ventiltider och en dubbel överliggande kamaxel.

Gas och bränsleekonomi

Den 5,3 V8 byggdes som en bensinmodell och en flexifuel-modell avsedd att köras på blyfri bensin eller upp till 85 procent etanol. GMC motorer av denna typ presenterade också en egen aktiv bränsle ledningssystem, vilket gör att motorns dator att stänga ventiler i vissa körförhållanden för att öka bränsleekonomin. Motortrend webbplats uppskattar gas körsträcka för motorn var omkring 15 mpg i staden och 19 mpg på motorvägen.

Fordon med dessa motorer

GMC använde 5,3 motorn i flera 2005 lastbil och SUV-modeller, inklusive sändebud och Sierra. Chevrolet också införlivade 5,3 V8 i Suburban, Tahoe och Avalanche med flexbränsle versioner av motorer som används i 2005 Silverado. Cadillac har också använt 5,3 V8 i en tvåhjulsdrift version av Escalade för bolagets 2005 års modell.