Hur man reparerar en Blackberry 8800 USB-port

January 22

Hur man reparerar en Blackberry 8800 USB-port


Blackberrys är populära smarta telefoner som presenterar e-post, bild med, Internetsurfning, text, ringa och BlackBerry meddelanden eller BBM. USB-porten är en känslig del och är ett vanligt problem, eftersom det används så ofta för laddning av BlackBerry. När USB-port raster, måste den bytas ut eller repareras. Reparation tar lite tid och fina händer, men hamnen kan fastställas med några verktyg och en ny USB-kontakt.

Instruktioner

1 Skär av den skadade USB-kabeln ände med en avbitartång.

2 Köp en USB-kontakt slut. Kontakten slutet komma med en till två inches av kabeln redan är knutna till den.

3 Skär en centimeter öppning i plast sidan av kabeln för att exponera de röda och svarta kablarna. Använda trådskalare att avlägsna eventuellt överskott av plast runt trådarna.

4 Värma upp lödning pistol. Tryck på lödning pistol på de exponerade metalltrådar i den gamla USB-sladd. Något smälter varje tråd spets. Upprepa detta steg på den nya USB-kabeln.

5 Tryck snabbt båda ändar tillsammans. De gamla röda trådar bör fästas vid röda trådar från den nya kontakten och de gamla svarta kablarna ska bifogas de nya svarta trådarna. Som lödning svalnar, kommer det att vara sammanbundna.

6 Trimma bort överflödigt hårdplast med en rakkniv och täcka lagade med eltejp.

7 Var mycket försiktig när du ansluter USB-porten in och ut ur din BlackBerry 8800. Fäst kabeln försiktigt och långsamt och inte fastna i den. Denna extra omsorg kommer att hindra det från att försvaga och bryta och kommer att förlänga USB-porten liv.