Hur avgöra om du behöver fortfarande en fast telefon

November 20

Har du fortfarande behöver en fast telefon, eller vill du använda din mobiltelefon så mycket att din fasta telefon sitter i ditt hus som en antik på displayen? Här är hur man avgöra om det är äntligen dags att bli av med den.

Instruktioner

1 Tänk på din mobiltelefon tillförlitlighet. Har du fortfarande en fast att använda hemma bara för att du mobiltelefon "dör" oväntat eller droppar samtal ibland? Det skulle vara billigare att investera i en ny mobiltelefon eller bärare än att betala telefonräkningen varje månad på en fast telefon.

2 Jämför den månatliga kostnaden för fast med den månatliga kostnaden för flera minuter på din mobiltelefon. Om fasta primära syftet är att skära ner på protokollet du sätter på din cell, kan det vara billigare att köpa fler minuter varje månad, eller byta till en mer flexibel planen än att hålla fast.

3 Shoppa på nätet för celltjänsteleverantörer som erbjuder vänner och familjepaket. Du kan skära ner på mängden minuter som du använder genom att välja en leverantör som tillåter dig att ringa till vissa personer för gratis.

4 Investera i en billaddare. Du kan glömma att ladda din mobiltelefon ofta och inte vill vara utan kommunikation med omvärlden. Köpa en billaddare och utveckla en vana att ladda din mobiltelefon varje gång du kommer in i bilen. Om avgiften försvinner snabbt, få en ny telefon. Båda alternativen är billigare än fasta.

5 Stick med vad du vill. Om du inte kan hitta en logisk anledning för att hålla fast telefon men inte gillar förändring och vill inte skiljas från det - inte! Dina pengar är din att spendera hur du vill, och uppmanar din fasta är förmodligen lite tydligare i alla fall.