Hur man reser i Vinter Väder

August 23

Hur man reser i Vinter Väder


Många människor befinner sig vilja eller behöva resa i vintriga väder. Även om det finns säkerhetsrisker förknippade med en sådan resa, genom att vidta vissa åtgärder och försiktighetsåtgärder, är det möjligt att komma fram till din destination säkert och avslappnat. Tänk på att inte ta onödiga risker när de reser under vintern. Ägna särskild uppmärksamhet åt väderprognoser och följ alla varningar eller rådgivning som utfärdas.

Instruktioner

1 Förbered ditt fordon genom att se till att det har åtminstone hälften av en tank bensin och att däcken är ordentligt pumpade. Om det behövs, har vinterdäck eller kedjor. Se också till att din bil är i optimalt skick och att alla nödvändiga underhållet har slutförts innan du åker hemifrån. Kontrollera att vindrutetorkarna och alla fordonets lampor fungerar. Om det behövs, byta ut torkarblad. Se till att alla fordonsvätskor är på rätt nivå.

2 Rensa all is och snö från bilen innan du reser och under färd, vid behov. Håll isskrapa, snöröjning penslar och en spade i bilen.

3 Förbered dig genom att helt utvilade innan du reser, som bättre kommer att göra det möjligt för dig att vara helt alert och reagera på lämpligt sätt för att resa villkor. Innan du reser, hålla koll på väderprognoser för alla platser mellan ditt hem och din destination.

4 Alert åtminstone en annan person som inte reser med dig av din rutt, destination och ungefärlig ankomsttid.

5 Kartlägga din resa innan du lämnar hemmet. Placera alla nödvändiga kartor och vägbeskrivningar i bilen.

6 Montera ett kit innehållande nödvändiga objekt att hålla i bilen. Dessa inkluderar massor av dricksvatten och nonperishable, närande mat. Som exempel kan nämnas nötter, frukt och grönsaker. Det är bättre att ha tillräckligt med mat för åtminstone en dag eller längre, om du blir strandsatta i en vinterstorm. Även föra nog av din receptbelagda mediciner och andra personliga hygienprodukter i minst en dag.

7 Ta ett fulladdat mobiltelefon för att använda i nödfall, tillsammans med sin billaddare. Också föra telefonnumret till vägassistans företag, tillsammans med alla andra nödvändiga nummer akut telefonnummer. Också få massor av varma filtar, varma kläder, extra rockar, hattar, handskar och kuddar för användning i fall du få strandsatta.

8 Sätta ihop en första hjälpen-kit som innehåller förnödenheter såsom bandage, antibiotika salva, gasväv och saxar.

9 Stanna helt alert under körning, och ägna extra uppmärksamhet åt vart du ska och vad andra förare gör. Stanna om du är trött. Använd inte farthållaren på en våt drivyta.

10 Kör långsammare än du skulle i bra väder. Tillåt dig själv extra tid att sakta ner, snabba upp och vända hörn. Låt åtminstone fördubbla den vanliga mängden utrymme mellan dig själv och förare som är framför och bakom dig.

11 Bromsa långsamt - det tar längre tid att komma till ett stopp när vägarna är snöigt eller isiga. Bekanta dig med bromsarna du har och hur man använder dem i vinterväder. Öka hastigheten långsamt också. Gradvisa förändringar i hastighet är nödvändiga vinterförhållanden.

12 Signal som du behöver hjälp om du blir strandsatta. Gör det genom att sätta en trasa på toppen av en hoprullad fönster eller knyta den runt bilens antenn. Bo i din bil om du är strandsatta eller fastnat i snö eller is. Du kan bli förlorade eller för trött eller kallt om du försöker att ge bort från bilen. Ring din vägassistans telefonnummer för att få hjälp om du blir strandsatta. kräver också andra akuta kontakter som behövs.