Hur man tar bort det rör från en katalysator

August 25

Katalysatorn på ett fordon är utformad för att minska utsläppen som kommer ut ur avgasröret. Eftersom detta är ett rättsligt nödvändig komponent på fordonet, är det avsett att endast tas bort och installeras av proffs. Som ett resultat, avlägsnande av rör som leder in i eller ut ur den katalytiska omvandlaren är inte så enkelt som att ta ut ett par bultar. Detta kräver vissa anpassade arbete, men du kan ta bort röret från bilen i en timme eller så med de rätta verktygen.

Instruktioner

1 Parkera bilen på ett plant underlag och använda domkraften för att lyfta upp bilen så att den är upphängd på alla fyra hörnen och du kan passa under fordonet.

2 Lokalisera den katalytiska omvandlaren, som är rund eller oval i form och är monterad på avgasröret. Sätt på ansiktsskydd, handskar och hörselskydd. Montera metallblad i fram- och återgående sågen. Placera bladet på tigersåg på röret precis bakom katalysatorn.

3 Använd tigersåg att kapa röret från katalysatorn. Flytta tigersåg till röret som leder in i katalysatorn och använd sågen för att kapa röret från katalysatorn. Ta katalysatorn ut från under fordonet.