Hur man byter tändstift i en Ford Mustang

February 19

Ford Mustang släpptes första gången 1964. Sedan dess har den form, stil och motorn förbättrats. En sak som inte har förändrats på Mustang är hur man byter tändstift. Varje Mustang modellens tändstift måste bytas ut 30.000 till 60.000 miles, såvida de inte är platina tändstift, som varar 100.000 till 130.000 miles.

Instruktioner

1 Pop huven och låta motorn svalna tills maskinen är sval vid beröring. För modeller tillverkade före 1995, koppla bort batterikabeln.

2 Hitta tändkablarna som är anslutna till motorn genom tändspolen. Det finns lika stora mängder av tändstift på vardera sidan av motorn. Greppa en av trådarna från sin boot, som är den större stycke i slutet av viran.

3 Vrid boot åt ​​höger och sedan åt vänster för att lossa den. Dra tillbaka på tråden för att ta bort den från tändstiftet.

4 Skjut hylsan över den gamla tändstiftet och vrid den åt vänster för att skruva det. Dra tändstiftet från Mustang motorns cylinder väl.

5 Applicera kisel dielektrisk förening till tråd boot och över gängorna på nytt tändstift. Om det är en platina tändstift, inte använda föreningen på gängorna.

6 Skruva tändstiftet på plats manuellt och testa spänningen på kontakten. Paketet tändstiftet kom anger lämplig spänning. Om den önskade spänningen inte är uppfyllt, kan det orsaka skador på Mustang motorn.

7 Placera tråden tillbaka på tändstiftet och vrid tråden i båda riktningarna tills det klickar på plats.

8 Upprepa steg 2 till 7 för de återstående tändkablarna. Anslut batterikabeln när du är klar att byta ut alla tändstift.