Behöver jag en HDTV Box eller skålen med en full HDTV TV?

August 2

Behöver jag en HDTV Box eller skålen med en full HDTV TV?


Om du har en full HDTV, har det 1080p upplösning. Om det har en intern tuner, kan det ta upp HD-stationer med en antenn och presentera program på skärmen. Om det inte har en intern HD-tuner, behöver du en extern set top box-mottagare, och om du prenumererar på en parabolantenn tjänsten behöver du en låda som tillhandahålls av företaget.

HDTV-mottagare

En standard-TV presenterar 480 horisontella linjer med information på skärmen med en signal som skannar att belysa bildpunkter eller prickar. En HDTV har antingen 720 eller 1080 linjer. En "HD Ready" eller "HD Capable" TV inte har en mottagare som kan ändra antennsignalerna till HD skärmpresentationer. Den behöver en set-top box för att plocka HD information från dessa signaler. En "integrerad HDTV" eller "HD Inbyggd" har en HD-mottagare och behöver inte lådan. Båda typerna har externa ingångar för andra standard- eller HD-videoingångar.

Set Top Box

Set-top-box ansluts till antennen och har en mottagare för att ta emot signaler från standard- eller HD-stationer. Den omvandlar signalerna till video och ljud och presenterar dem för TV i olika format. Kompositvideo sänder analoga standardsignaler på en kabel och ljudet på ytterligare två. Komponentvideo sänder analog standard eller HD-signaler på tre kablar och ljud på ytterligare två. HDMI skickar digitala standard och HD-signaler på en enda 19-stiftskabel tillsammans med ljud. Den typ och antal format beror på konstruktionsegenskaperna hos lådan.

Parabolantenn

Behöver jag en HDTV Box eller skålen med en full HDTV TV?

En maträtt kräver en mottagare och ett abonnemang från leverantören.

Parabolantennen Företaget tillhandahåller en anslutning till TV: n från en parabolantenn installerad hemma. Den ansluts till en mottagare eller låda nära din TV. Företaget erbjuder flera abonnemang paket som avgör antalet stationer du kan ta emot. Du kan välja grundläggande eller premiumpaket till att omfatta filmer, sport och special programmering. Kvaliteten på mottagaren och format den kan hantera också beror på dina teckningsoptioner. Det kan omfatta HD, 3D eller en digital videokamera. Du kan inte ta emot signaler från en parabolantenn på din fulla HDTV utan en låda.

Full HDTV

TV upplösning specifikationer använder bokstavsbeteckning för att beskriva vilken typ av scanning. Standard 480i och HD 1080i användning språngsavsökning som lyser udda rader i ett svep och även i nästa. HD 720p och 1080p använder progressiv scanning som lyser alla linjer i ett svep. Full HD med 1080p lyser alla linjer oavsett vilken upplösning som den tar emot. Med lägre upplösningar, uppkonverterar det signalerna och skapar de saknade linjer med datorgenererad information. Det kan lämna svarta kanter, men har ett format kontroll antingen förstora eller sträcka ut bilden för att fylla skärmen.