Hur till Flash en Blackberry Pearl 8130 till Cricket

January 27

Många mobiltelefon företag har exklusiva eller halv ensamrätt till vissa modeller av telefoner; till exempel BlackBerry Pearl arbetar normalt på vissa nätverk, såsom Verizon och Sprint. Det finns dock ett sätt att blinka telefonen över till ett annat nätverk med en dator och nedladdningsbar programvara. Här är hur man blinka en BlackBerry Pearl till Cricket.

Instruktioner

1 Öppna BlackBerry Desktop Manager på en dator. De flesta BlackBerry-telefoner kommer med BlackBerry Desktop Manager på cd medföljer i förpackningen. Om det har varit missriktad, kan det laddas ner via länken i avsnittet Resurser. Anslut BlackBerry via en USB-port.

2 Öppna datorns Enhetshanteraren. För datorer som kör Windows Vista, kan detta åstadkommas genom att navigera till "Start", "Kontrollpanelen", "systemunderhåll" och "Enhetshanteraren." I Windows XP, gå till "Start", "Kontrollpanelen", "System", "Systemegenskaper" och välj "Hardware" fliken för att hitta knappen Enhetshanteraren.

3 Under "Ports" lokalisera portarna som BlackBerry är belägna. Välj en med det högsta antalet - alltså för hamnar COM1 och COM2 väljer COM2; om COM3 och COM4 listas väljer COM4.

4 Öppna QPST konfigurationsprogrammet. Detta kan placeras i Desktop Manager under "QPST."

5 Välj fliken Portar och klicka sedan på "Lägg till ny port" längst ned på fliken. I listan väljer du den port du fast beslutna att vara det rätta i steg 3, och klicka sedan på OK. Hamnen och telefonnummer visas nu i huvudlistan.

6 I menyn högst upp, gå till "Start klienter" och välj "tjänsteprogrammering." Klicka på "OK" i rutan som dyker upp, sedan i "Select Base Model" lista bläddra till botten sedan söka upp en vars namn slutar på "BB". Klicka på "OK."

7 Klicka på "Läs från telefon" i det nedre vänstra hörnet och se till att koden i popup-rutan läser 000000 för en pärla på Verizon. Om Pearl är en Sprint enhet, hämta SPC först, sedan ange det här.

8 Kontrollera att se till att SPC i rutan matchar Pearl SPC innan du klickar på "Roam" -fliken. Under "Preferred Roaming," klicka på "Browse" och hitta Cricket PRL filen under C:> CDMA> PRL. Se till att PRL filen är av EVDO version, eftersom alla BlackBerry-enheter är EVDO. Klicka på "Skriv till telefon" längst ner för att slutföra processen.