Hur man justerar Toyota Projektions Strålkastare

January 24

Hur man justerar Toyota Projektions Strålkastare


En av de viktigaste säkerhetsfunktioner på någon bil är strålkastarna. Utan dem är nattetid körning en farlig proposition; de också öka synligheten i svagt ljus, såsom regn. Många Toyotas använda projektions strålkastare, en starkare, mer kraftfull, strålkastare än standardtyper. För att få ut det mesta av ljuset, måste de vara korrekt inriktade. Med tiden en Toyotas strålkastare montering kan lossna, vilket gör att strålkastarna peka off-center och eventuellt bländande mötande trafik. Denna fråga kan snabbt åtgärdas genom att ta några mätningar och justera ett par skruvar.

Instruktioner

1 Börja med din Toyota bensintank fylld till halvvägs. Fyll stammen som vanligt och har en partner sitter i förarsätet. Vikten en bil bär kommer att påverka vinkeln för strålkastare.

2 Parkera Toyota en fot från en vägg eller stor dörr. Marken bör vara platt och sträcker sig tillbaka cirka 30 fot.

3 Markera väggen från mittpunkten av förarsidan strålkastare till mittpunkten på passagerarsidan strålkastare med en lång remsa av maskeringstejp. Detta kommer att användas för att utvärdera och justera strålkastare längs dess vertikala axel.

4 Placera en 6-tums remsa av tejp vertikalt över den långa horisontell remsa direkt framför varje strålkastare. Detta kommer att skapa två tvär former framför varje ljus. Denna remsa kommer att användas för att mäta den horisontella axeln.

5 Säkerhets Toyota upp ca 25 fot och slå på projektions strålkastarna. Utvärdera deras inriktning. Båda strålkastarna skulle falla en till två inches under den långa horisontella tejpremsan. Passagerarsidan ljus bör dessutom landa direkt på korset framför det medan förarsidan skulle falla något till höger. Detta förhindrar strålkastarna från bländande mötande trafik.

6 Öppna huven och leta reda på baksidan av strålkastare montering med sina två justeringsskruvar. Man kommer att vara uppe i mitten och den andra längs sidan. Använd en skruvmejsel för att vrida dessa skruvar för att justera de vertikala och horisontella axlarna tills balkarna drabbade önskad plats.