Hur man installerar en bränslepump på en 2001 Chevy Malibu

January 14

Hur man installerar en bränslepump på en 2001 Chevy Malibu


Bränslepumpen i din 2001 Chevy Malibu ligger i bränsletanken. För att byta ut pumpen, ta bort bränsletanken för att få tillgång till bränslepumpaggregatet ligger på toppen av tanken. Pumpen är inuti kassetten tillsammans med bränslenivån sändande enheten. Även om detta reparationen ligger väl inom förmågan hos den genomsnittliga hem mekaniker och kräver endast grundläggande handverktyg för att slutföra, är det en mycket ansträngande arbete om bränsletanken är full.

Instruktioner

1 Höja den bakre delen av fordonet och placera jack står under kläm svetsar på underkroppen rocker panel. Det finns förstärkta områden här som är utformade för att stödja vikten av fordonet. Sänk bilen på domkraften och ta bort ordet jack. Skruva tanklocket för att lindra trycket som byggs upp i tanken på grund av bränsle avdunstning.

2 Koppla bort plastbränsleledningar som leder från tanken till den främre delen av fordonet genom att trycka in på linjen, medan nedtryckning av snabbkopplingar. Koppla ur ångreturledningen och bränslepumpens elektriskt kontaktdon. Ta bort påfyllningsröret slangen genom att lossa slangklämmorna med en skruvmejsel och bända slangen lös med en stor spett.

3 Ta bort de två gummi avgassystem hängare belägna nära den bakre delen av avgaserna. Detta kommer att göra det möjligt för avgaserna att röra sig när du tar bort bränsletanken. Ta bort metallvärmeskölden från botten av bilen.

4 Placera domkraft under bränsletanken, med en stor platt träbit mellan domkraften och tanken och lyfta tanken en aning. Detta kommer att ta vikten av tanken utanför banden fäster tanken till underredes av bilen. Ta bort banden som håller tanken till karossen och sänka bränsletanken. Skjut bränsletanken förbi avgassystemet, och ut från bilens undersida.

5 Avlägsna bränslepumpaggregatet genom att vrida den fjäderbelastade kvarhållningsring med hammare och mejsel. Lyfta hela aggregatet ut ur bränsletanken genom att lyfta aggregatet upp och sedan rotera den över för att klara nivån sensorarmen. Snäppa loss toppen, och separera den plasthölje för att få tillgång till bränslepumpen. Ta bränslepumpen elektriska kontakten och ta bort pumpen från enheten genom att trycka på pumpen upp och om igen tills det klarnar monteringen.

6 Installera den nya pumpen i aggregatet med hjälp av den nya gummikopplingen och den nya vibrationen kudde levereras med pumpen. Anslut den elektriska kontakten till den nya pumpen, och knäppa de två halvorna av plasthöljet tillbaka tillsammans. Installera enheten tillbaka till tanken, och rotera den fjäderbelastade hållaren med hjälp av hammare och mejsel.

7 Flytta tanken under bilen, och lyft tanken på plats med ordet jack. Installera och dra åt spännbanden, värmeskydd och påfyllningshalsen slangklämmor. Sätt tillbaka avgassystemets galgar. Anslut den elektriska kontakten tillbaka in i enheten. Anslut bränsleledningar och ångledning.

8 Sänk fordonet utanför domkraften och prime bränslesystemet genom att cykla tändningsnyckeln från utanför för att köra ett par gånger. Starta motorn och kontrollera tätheten