Hur du ändrar en Penta 270 Prop

July 3

Propellern på Volvo Penta 270 utombordsmotor är en universell prop som också kan hittas på Penta 250, 270, 280 och 290 modeller. Skillnaden mellan en Penta prop och en vanlig utombordsmotor prop är att Penta prop är utrustad med en kon som skyddar axelmuttern och hållskivan. Rekvisita kan skadas genom att slå vattens skräp och grunda bottnar. När prop är skadad, kommer motorn inte längre kunna köra eller styra båten; och prop behöver bytas så snart som möjligt.

Instruktioner

1 Flytta Penta 270 utombordsmotor ur vattnet och på ett arbetsbord. Vänd motorn över så att prop är vänd uppåt.

2 Ta bort säkerhets konen från framsidan av hållaren muttern genom att vrida skruven moturs med en insexnyckel. När bulten är lös, avsluta skruva den med fingrarna. Placera kolven i ett säkert område. Dra konan rakt ut av hållaren muttern. Placera kon med bulten.

3 Lossa och ta bort hållaren mutter som skruvas på propelleraxeln med en breaker bar och en stor uttag. Vrid hållaren muttern moturs också för att lossa och ta bort. Placera hållaren muttern med könen och könen bulten.

4 Dra hållaren brickan rakt ut av propelleraxeln. Använd en skruvmejsel om det behövs för att bända brickan från axeln. Placera brickan med de andra tillbehör.

5 Ta prop av två av bladen och dra rakt ut på prop tills den glider bort från propelleraxeln. Använd en gummiklubba om det är nödvändigt att utnyttja baksidan av prop tills den glider från axeln. Placera den gamla prop i ett område från prop tillbehör.

6 Öppna den nya prop kit. Satsen bör komma med en ny hållare mutter och en ny hållare bricka. Om inte, använd den gamla muttern och gamla bricka. Skjut nya prop direkt på axeln tills baksidan av prop sitter mot prop sätet.

7 Skjut hållaren brickan på axeln tills brickan är i jämnhöjd med den främre mitten av prop. Skruva hållaren mutter på axeln och dra åt muttern med breaker bar och uttaget tills muttern är tät. Var noga med att dra hållaren muttern tills skårorna på muttern glida i spåren på hållskivan. När spåren av muttern är inne i spåren i brickan, vridmoment hållaren muttern ned till 30-40 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.

8 Skjut konen tillbaka över framsidan av prop mutter tills den låses på plats. Skruva huvudet på framsidan av konen och dra åt med insexnyckel. Inspektera alla delar för att säkerställa att allt har installerats på rätt sätt.

Tips

  • Ett stort uttag kommer att göra jobbet när du tar bort och installera propelleraxeln mutter, men det finns också en prop mutter borttagningsverktyg som kan användas. Verktyget kostar ca $ 175,00.
  • En ny Penta 270 prop kit kan hittas på de flesta alla båtar och marina delar butiker.
  • Inte över-vridmoment propelleraxelmutter. Detta kan resultera i en avskalad mutter eller en bruten mutter.