Hur man tar bort Svåra bromsdamm fläckar från aluminiumfälgar

October 9

Hur man tar bort Svåra bromsdamm fläckar från aluminiumfälgar


Aluminiumlegering hjulen gör en bil mer attraktiv, men legeringens silver nyans gör också bromsdamm lättare att upptäcka. Varje gång bromsarna används, är en liten mängd bromsdamm utvisas. Det mesta av detta hamnar i gatan eller på baksidan av hjulen, men en liten mängd kommer att landa på den synliga ytan av fälgarna. Med tiden, kan bromsdammavlagringar bygga upp och ta uppkomsten av stora fläckar, även om bromsdamm inte faktiskt kommer att sjunka in i ytan av metallen. Det är möjligt att städa upp stora bromsdammavlagringar på aluminiumfälgar, men det kommer att ta stora ansträngningar.

Instruktioner

1 Ge hjulen en grundlig sköljning med vatten och lite diskmedel. Tvålen hjälper mjuka upp smuts och skräp på hjulen och är säker att använda på bilens utsida.

2 Applicera en liten klick av hjul polish till en ren butik handduk när hjulen har torkat.

3 Gnid polska in i ytan av hjulet, med början längst ner och arbeta uppåt.

4 Skrubba hjulet kraftigt med ren handduk och polera, som kommer att ta bort alla bromsdamm på hjulet. Om du träffar några stora bromsdammavlagringar, tillsätt mer polish till handduken och skrubba hårdare tills bromsdamm bleknar bort.

5 Upprepa denna process för varje hjul, som börjar med en ny handduk varje gång. Det kan ta en hel del skura, men hjulen kommer så småningom komma ren.

Tips

  • Låt alltid hjulen svalna innan du påbörjar någon reningsprocess. Detta skyddar fälgen avslut.
  • Se till att hjulet polish är säker för aluminiumfälgar. Varje produkt kommer att lista lämpliga rengöringsapplikationer på flaskan.