Vilken typ av antenn behöver jag för digital mottagning?

September 13

Vilken typ av antenn behöver jag för digital mottagning?


Federal Communications Commission kräver att alla broadcast TV-stationer att sända digitala sändningar bara. Att avkoda dessa sändningar måste du använda en digital-TV eller har en digital-till-analog-omvandlare box ansluten till tv: n och antennen. När det gäller analoga TV-apparater, måste du ha en antenn för att få over-the-air kanaler. För information om digitala TV-signaler i ditt område, besök FCC webbplats.

Digital tv-antenner

När man vill ta emot digitala tv-signaler från alla stationer, är den enda nödvändigheten att antennen får både mycket hög frekvens kanaler och Ultra High Frequency vågor. Även om du har en digital-till-analog omvandlare, är en antenn fortfarande nödvändigt att ta emot signalerna. Ofta digital eller "HDTV" antenner annonseras som tar emot både VHF och UHF-signaler, men inte utför mycket väl med VHF-kanaler. Inomhus antenner normalt behöver förstärkning, såsom en ytterligare trådslinga eller fluga antenn för att plocka upp alla kanaler.

Antenner för olika förhållanden

I många områden, inklusive storstadsområden och närliggande förorter, over-the-air TV-signaler är starka och kan kräva endast en inomhus, TV-top-antenn set-up. Detta inkluderar vanligtvis kaninöron, som tar emot VHF-signaler och en förstärkare för att ta emot UHF. Tillsammans bör denna inställning ge starka kanalsignaler, inklusive högupplösta kanaler. I mindre städer eller i förorterna en måttlig avstånd från närmaste storstadsområde, signalstyrka kan vara mindre än perfekt och kräver en hög kvalitet inomhusantenn, eller möjligen en utomhusantenn. För landsbygden och fjärran förorter, där signaler är svagast, en stor utomhusantenn är troligen nödvändigt att få starka kanalsignaler.

Analog vs. Digitala Antenner

I sanning, är det ingen skillnad mellan en äldre TV-antenn och en nyare "digital" antenn. En TV-antenn är en TV-antenn. Om du har fått stark mottagning med din nuvarande antenn i det förflutna, kommer du antagligen få samma mottagande av digitala kanaler med samma antenn. Detta kan inte vara sant om intervallet av programföretagets signal har förändrats sedan övergången till enbart digital. Det är viktigt att notera dock att antennen måste ta emot både VHF och UHF-signaler för att ta emot alla kanaler.

reception Styrka

Många faktorer kan påverka styrkan av TV-signaler du tar emot och därmed antennen du köper. Två av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när man väljer en antenn är avståndet från sändaren, och vilken typ av terräng mellan dig och sändaren. Det verkar rimligt att ju längre en signal färdas kommer desto svagare tas emot. Dessutom, om du befinner dig i en dal eller bakom kullar, kan det vara nödvändigt för större antenner eller utanför riktantenner. Som en tumregel, ju längre du är från sändningskällan, desto större antennen måste vara, och utomhusantenner få bättre mottagning än inomhusantenner.