Hur till Spår Mobiltelefoner med Google

May 25

Hur till Spår Mobiltelefoner med Google


Google Latitude är en ny tjänst som låter dig använda din mobiltelefon för att spåra dina vänner eller familj på en karta från telefonen eller datorn. Om du registrerar dig med Latitude tjänsten kan du skicka personer du känner en inbjudan att också registrera. Du kan sedan komma åt en karta på din telefon som visar dig placeringen av andra i nätverket. För nu programmet fungerar endast med Android-telefoner, iPhone, de flesta björnbär och några andra modeller.

Instruktioner

1 Installera Google Latitude-programmet. Om telefonen är en Android, Blackberry, Windows Mobile, Symbian S60 eller Sony Ericsson, helt enkelt installera programmet genom att öppna Google Maps och klicka på "Gå med i Latitude." Men om du använder en iPhone, använd din webbläsaren Safari för att installera Google Latitude genom att besöka m.google.com/latitude (se fullständig URL i referenserna). Telefonen kan be dig att uppgradera till Maps för mobilen 3.0+ för att slutföra installationen.

2 Logga in på ditt Google-konto så att du kan välja vänner eller familjemedlemmar som du vill ansluta med på Google Latitude. På menyn, klicka på "Lägg till vänner" och antingen välja från dina befintliga kontakter eller ange e-postadressen till den person som du vill bjuda in. Dina kontakter får inbjudningar som de måste acceptera innan du kommer att kunna spåra dem på Google Latitude.

3 Klicka på "Sekretessinställningar" för att kontrollera den information du släpper om dig själv via Google Latitude. Du kan styra hur programmet delar din egen plats - automatiskt eller manuellt - och vilka kontakter får se var du befinner dig.