Hur man köper Högtalarsladd

March 14

Kablarna du väljer att ansluta högtalarna till din mottagare göra mer av en skillnad än du kanske tror. Billiga kablar försämra ljudet, men bra kablar kan bli dyrt. Tänk på din budget och försöka prov några kablar för att se skillnaderna.

Instruktioner

medtävlande Kablar

1 Kontrollera valet på din lokala hemelektronik och hifi-ljud specialaffärer.

2 Kontrollera att kablarna du väljer passar in bindnings inlägg på din receiver eller förstärkare och högtalare.

3 Köpa eller låna flera par av kablar.

4 Anslut ett par kablar från din mottagare eller förstärkare till dina högtalare och spela en låt. Se till förstärkaren är avstängd.

5 Omedelbart upprepa processen med ett annat par av kablar.

6 Jämför ljudet genom att lyssna på samma inspelningar med var och en av kablarna. Lyssna på varje i minst en timme.

7 Om en klar vinnare framträder, köpa dessa kablar. Om du inte kan hitta tillfredsställande kablar i ditt område, anser postorder.

Välja en Kabeltyp

8 Ange din budget.

9 Överväga modeller från Audioquest, Cardas Audio, Kimber Kable, NBS, Nordost, rak tråd, Tara Labs, transparent ljud, Wire World och XLO för high-fidelity ljudåtergivning.

10 Köp 16-gauge lampa sladd om på en begränsad budget.

11 Twist kablar en dubbel upplaga på 16-gauge lampa sladd tillsammans och löda dem för en billig uppgradering.

12 Bestäm längder du behöver. Köp kortast möjliga kabellängd för varje högtalare, men köpa samma längd för varje.

13 Kontrollera högtalar manual för att se om tillverkaren rekommenderar specifika märken eller modeller av kabel. Produktlitteratur och recensioner ibland berätta vad tillverkaren användas för internt ledningar och matchning som vanligtvis fungerar mycket bra.

14 Kontrollera Rekommenderade komponenter listor i senaste numret av "Stereophile" för både priser och förslag på modeller värda auditions.

15 Gör en lista över kandidater.

16 Läs recensioner i audiofil tidningar och på "Audio Review" webbplats för att begränsa listan.

Tips

  • De flesta experter är överens om att spad klackar är den bästa formen av uppsägning.
  • Om du använder metalltråd, kommer du att få en bättre förbindelse genom lödning de exponerade ändarna av trådarna. Silverlod är bäst och hjälper till att förhindra oxidation.
  • Hur och varför kablar fungerar som de gör är en vetenskap i sin linda. Medan alla kablar har resistans, induktans och kapacitans, har varje metall olika grad av ledningsförmåga. Var försiktig med andra påståenden kabeltillverkare.
  • Ring Cable Company, ett postorderleverantör av kablar, vid (800) FAT-Wyre för rekommendationer på de kompatibla kablar för din utrustning. Betala hyran, som kommer att krediteras mot din slutliga köpet, och två-vägs fraktkostnader med ett kreditkort. Provspela flera par kablar i taget.
  • Högtalarkablar varierar i pris från några dollar till tusentals dollar.
  • Monster kabel, som säljs av de flesta återförsäljare av hemelektronik, ger sällan bättre ljudkvalitet än jämförbar prissatta kablar från andra tillverkare.
  • Vissa kablar avsluta, vanligtvis med spade klackar eller banankontakter, medan andra kommer utan uppsägning.