Hur man förhandla med Cell Providers

February 13

Hur man förhandla med Cell Providers


Ett sätt att få en bättre affär på en mobiltelefon är genom förhandlingar med mobiltelefon leverantör. Att vara långlivade och veta vad man ska säga kan göra processen mycket mindre frustrerande och spara pengar på din telefonräkning.

Instruktioner

1 Tala lugnt och tydligt när man pratar med mobiltelefon leverantören representant. Undvik att få känslomässiga eller arg, vilket kan ha en negativ effekt.

2 Analysera dina räkningar för att se vilka tjänster du inte använder. Fråga representant att avbryta den tjänsten för att undvika extra avgifter.

3 Påminn represenative hur länge du har varit en kund. Många mobiltelefon leverantörer hellre göra sina nuvarande kunder nöjda än att förlora dem till en konkurrent.

4 Vänta tills kontraktet är redo att ta slut så att du kommer att ha inflytande. Många leverantörer är villiga att erbjuda dig en del för att hålla dig som kund.

5 Ha tålamod, men ihållande med ombudet. Du kan behöva ringa flera gånger innan du är ansluten till någon som kan hjälpa.

6 Ta del av ombudets namn och identifikationsnummer samt allt du har diskuterat. Denna information är användbar om du är frånkopplad eller behöver ringa tillbaka för att tala med en annan representant.

7 Be att få tala med någon från kundens inställda eller behålla avdelning för att diskutera sätt att du kan spara på din mobilräkning. Till skillnad från säljare, kan personalen i dessa avdelningar erbjuda dig erbjudanden och sätt att spara pengar.

8 Forskning andra mobiltelefon leverantörer för att se hur mycket du skulle spara genom att byta till dem. Hotar att avbryta din telefon och byta till en annan mobiltelefon leverantör.

9 Byta leverantörer mobiltelefon om din nuvarande leverantör inte kan uppfylla dina behov.

Tips

  • Om du har en särskilt hög faktura varje månad, be företrädaren för att uppgradera din plan och början av de nya tjänsterna "GÖRA RETROAKTIV".