Hur man byta batteri på motorcyklar

March 13

Precis som med alla andra fordon, kommer det dags när batteriet måste bytas. Proceduren är enkel, men var noga med att använda rätt säkerhetsåtgärder för att undvika skador. Placeringen kan vara lite svårt att hitta och utan några tips kan verka svårt att avlägsna.

Instruktioner

1 Öppna sätet och titta under den för batteriåtkomstpunkten. De flesta motorcyklar har batteriet ligger under ryttarens sits. Lyfter sätet låter dig ta bort spännbandet och ta bort batteriet från fall hållaren.

2 Undersök batteriet för några tecken på skada eller läckage. Med tiden kan batteriet läcka syra eller bygga upp en skorpa runt polerna som kristalliserade syra insättningar. Dessa är frätande och kan skada huden och om kommit i ögonen kommer att leda till skador som inte kan vara repareras.

3 Ta bort batteriet och koppla ur ledningarna. För att undvika gnistbildning eller kortslutning i batteriet mot ramen av motorcykeln, ta bort minuskabeln först. Chocken av en batteriurladdning kan orsaka svåra brännskador och i vissa fall leda till en hjärtattack. När du tar bort den negativa kabeln och sedan ta bort den positiva kabeln.

4 Ta bort sensorn Om motorcykeln är utrustad med en och ersätta den på samma gång du byter batteri. Rengöra punkterna hos kablarna anslutningsgrundligt för att avlägsna eventuell ansamling av syra eller kristaller.

5 Ersätt med det nya batteriet i exakt omvänd ordning som tas bort. Var noga när du ansluter kablar för att ansluta pluskabeln först och sedan minuskabeln.