Hur man byter 1998 Chevy Blazer stötdämpare

March 2

1998 Chevrolet Blazer finns i både två- och fyrhjulsdrivna konfigurationerna. Båda använder en levande bakaxel stöds av bladfjädrar och en enda stötdämpare på varje sida, fäst vid ramen på toppen och axeln på botten. Om dina chocker är slitna, kommer de inte att dämpa - chocker kallas också dämpare - återhämtningen av fjädrarna, vilket gör att Blazer att studsa upp och ned när du går över ett gupp. Du kan ändra stötdämpare på Blazer på mindre än en timme.

Instruktioner

1 Parkera Blazer på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Du bör kunna komma till chocker utan att lyfta Blazer men om du gör, placera ett hjul chock framför varje framhjulet. Höj Blazer med domkraften och stöd med en pallbock under varje axel rör. Du behöver inte lyfta hjulen från marken. Du behöver bara tillräckligt med utrymme för att nå de chocker.

2 Använd en spärr och uttag för att ta bort muttern och brickan från den nedre chock mount. Du måste hålla huvudet av bulten med en skiftnyckel eller kommer det bara snurra. Demontera skruven och ställ den åt sidan.

3 Använd spärr och en socket att ta bort de två muttrarna från övre chock mount. Du kommer också att behöva använda en skiftnyckel för att hålla skruvarna. Ta bort skruvarna. Dra i botten av chocken ut ur det undre stöt konsolen och ta av chock. Upprepa denna procedur för den andra chocken.

4 Matchar hålen i den övre änden av chocken med hålen i den övre stöt fästet. Montera bultar, brickor och muttrar. Dra ner.

5 Tryck på undersidan av chocken i den undre fästet. Rada upp hålet i chock med hålen i fästet och installera bulten, brickan och muttern. Dra ner. Upprepa för den andra chocken.

6 Om du höjde Blazer, lyft av den domkraften och ta bort dem. Sänk Blazer.

Tips

  • Du kanske vill tänka på att ersätta de främre chocker också.
  • Om du höjer Blazer, alltid stöd med pallbockar.