Vinterdäck Chain Alternativ

May 27

Vinterdäck Chain Alternativ


En gång i tiden, det enda sättet att få någon meningsfull ökning av vinterdäck dragkraft var att antingen köpa en uppsättning av dubbade vinterdäck som är olagligt i många stater, eller att bära runt en uppsättning av tunga och obekväma slirskydd. Lyckligtvis har den obevekliga marsch av teknik kommer till oss ett antal livskraftiga alternativ som erbjuder det mesta av dragkraft av kedjor, men är tystare, mindre skadliga för vägen och enklare att installera.

däck~~POS=TRUNC Wraps

Moderna däck wraps såsom AutoSock verkar inte som de borde fungera, men de gör om de används på rätt sätt. Däck wraps är fishnet-liknande "strumpor" som träs över däcket framifrån, som omfattar däckets slitbana och nav-cap område. Även mycket lätt, snabb och enkel att installera, kommer däck wraps riva och slita ut mycket snabbt om man kör över en torr vägbana. De är dock lagligt i alla 50 stater och fungerar bra med lager ABS och stabilitetskontrollsystem. Greppet är lite bättre än med en dedikerad vinterdäck som Bridgestone Blizzak. Autosocks kostar ca $ 75 för en uppsättning av fyra och fungerar bra för de flesta tillämpningar.

däck~~POS=TRUNC Remmar

En av de mer beprövade och sant alternativ till kedjor är däck band som Go klorna. Dessa bör betraktas som nästa steg upp från mask däck wraps, och erbjuder bra snö och is grepp med god torr vägslitage och tyst drift. Go Klor säger att de har drivit sin produkt på varma torra vägar för över 200 miles utan betydande skada eller slitage.

Däck band är lätta att installera, och kan sättas på plats utan att behöva flytta bilen. För att installera dem, behöver du bara att linda remmarna runt däck, och fäst spännbanden som kör framför och bakom ratten. Hela förfarandet bör inte ta mer än en minut per hjul. Däck banden är tillgängliga för kommersiella fordon, och kostar ungefär samma per hjul som en genomsnittlig vinterdäck. Många däckbandsystem säljs som "plast" eller "icke-metalliska snökedjor."

däck~~POS=TRUNC Boots

Om mask däck wraps och remmar inte fungerar, då du kommer att behöva kliva upp något lite mer aggressiv. Däck stövlar har funnits i decennier i länder som Norge, Sverige och Ryssland och är i huvudsak en uppsättning av flyttbara slitbanor. Tänk på din vanliga däck som en barfota, och dessa enheter som en typ av sko.

En av de mer populära märken av däck boot är SnoBootz, som har en mycket aggressiv slitbanemönster och fungerar bra för djup snö. Däck stövlar måste drivas över att installera, men de linda mycket tätt runt hjulet och inte har frågan om slirskydd suspensions clearance. Medan ganska dyrt - ca $ 300 en bit - snö stövlar kommer att ge dig den bästa grepp denna sida av dubbdäck eller tunga kedjor.