Hur man tillbaka den bakre rotorer på en 1997 Ford Explorer

May 16

Frambromsar utför lejonparten av broms i de flesta fordon. Ford Explorer är inget undantag och som sådan bör de bakre broms rotorer normalt håller ungefär dubbelt så lång tid som frontrotorerna. När det är dags att byta ut de bakre rotorer, köpa bra, professionell nivå rotorer så att du upplever samma slitage och bromsförmåga din Explorer hade under livslängden på de ursprungliga rotorer. Det är också en bra idé att ersätta de bakre kuddar samtidigt som slitna dynor kan leda till för tidig förslitning på de nya rotorerna.

Instruktioner

1 Dra åt parkeringsbromsen, chocka vänster framhjul och sätta dina skyddsglasögon på.

2 Lossa de bakre muttrarna med rörtång och skjut sedan domkraft under den bakre änden. Jack den bakre änden upp tillräckligt högt för att placera jack står under den bakre ramen. Sänk den bakre änden på pallbockar.

3 Ta bort den vänstra bakre hjulmuttrarna för hand och dra vänster bakhjul och ställ den åt sidan.

4 Placera droppskålen under bromsanordningen och spraya bromsarna ner ordentligt med broms ren tills du har tagit bort alla bromsdamm du kan. Bromsdamm kan orsaka allvarliga hälsoproblem om du andas det, så se till att bli av med så mycket som möjligt.

5 Använd uttaget inställd på att skruva isär bromsoket och dra sedan utåt, bort från rotorns nav. Vila bromsok på en bakhjulsupphängning komponent så att den inte hänger från bromsledningen.

6 Dra rotorn av för hand och skjut den nya på. Vid byte kuddar samt dra klämman på baksidan av bromsoket och byta dynorna. Var noga med att rengöra bromsok glider med broms Rengör och smörj dem med vit litiumfett innan du installerar bromsoket.

7 Upprepa steg tre till sex på höger sida.

8 Installera om båda hjulen och muttrarna. Jack Explorer utanför pallbockar och ta bort läktaren. Sänk Explorer tillbaka på marken.

9 Använd momentnyckel för att dra åt de bakre hjulmuttrarna 100 pounds / fötter.