Vad är en Buick RPM momentbegränsaren?

November 5

En rpm (varv per minut) begränsare är en enhet som försöker hjälpa din Buick självreglering elektrisk ström. Det är vanligt att andra biltillverkare också. Rapporterade problem med rpm begränsare överflöd, liksom frågor om de är nödvändiga.

Identifiering

Tillsammans med andra biltillverkare, har Buick utrustat några av sina modeller med en rpm eller rev limiter. Denna mekanism kan också vara associerade med "motorns reglerenhet." Begränsaren bestämmer när varvtalet har överskridit en önskvärd punkt.

Fungera

Väsentligen, när begränsaren fastställs att rpm är för höga, avleder det en elektrisk laddning längs en kurs parallell med "spole och distributör." Detta medför överskottet laddning jordas i stället för att införas till tändstiftet och därmed påverkar cylinderverksamhet. De finns i modeller som Rover och Regal.

problem

Många Buick ägare söker metoder för att koppla bort rpm begränsare, hävdar att enheterna kan skada bränning och / eller tändningsprocessen. Kontakta en erfaren Buick mekaniker innan du försöker koppla bort limiter.