Hur vet jag om jag är på Wi-Fi eller Edge?

July 18

Hur vet jag om jag är på Wi-Fi eller Edge?


Fastställande av huruvida mobiltelefonen är ansluten till Internet via sin Wi-Fi eller dess Enhanced Data for Global Evolution nätverkskapacitet kan göras genom att leta efter lämplig indikator högst upp på enhetens skärm. När telefonens Wi-Fi-anslutning är i bruk, är en ikon som innehåller en cirkel med solfjäderformade linjer som härrör utåt från cirkeln visas. När enheten använder sin EDGE-teknik, visas en ikon som innehåller ett stort "E".

KANT

EDGE-teknik används av mobiltelefoner för att få tillgång till 2G-nät och är en uppgraderad teknik som bygger på nätverkets General Packet Radio Service-protokollet. När den först infördes, var EDGE-protokollet begränsas till dataöverföringshastigheter på 135 kilobit per sekund, men eftersom tekniken och nätverks framsteg har gjorts, hastigheter ökade till 236 Kbps. EDGE förbättrat dataöverföringshastigheter som erbjuds av GPRS-tekniken, som nådde 30 till 40 Kbps varierar i verkliga världen använder. Tillsammans EDGE och GPRS utgör den teknik som används för att få tillgång till 2G-nät på mobila enheter vid tidpunkten för offentliggörandet.

Wi-Fi

Vid tidpunkten för offentliggörandet, 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n Wi-Fi-standarder används för att ge en mängd olika elektroniska apparater, såsom datorer och mobiltelefoner, med tillgång till Internet. Wi-Fi-teknik överförs data med högre hastigheter än 2G eller 3G-nätverksprotokoll, som erbjuder hastigheter på upp till 121 megabit per sekund. Beroende på standard mobiltelefonen är utrustad med, kommer du att uppleva dataöverföringshastigheter mellan 11 och 121 Mbps när den är ansluten till Internet.

3G-nätverk

När den mobila enheten är ansluten till Internet via sitt 3G-nät teknik, kommer en ikon med "3G" visas högst upp på enhetens skärm i stället för "E" eller Wi-Fi-ikonen. 3G-nätverkstekniker inkluderar High-Speed ​​Downlink Packet Access och Evolution Data-Only, mer känd som EV-DO. EV-DO protokoll överför data på upp till 3,1 Mbps och HSDPA upp till 3,6 Mbps. De flesta mobila enheter på marknaden erbjuder 2G och 3G nätverkskapacitet, och använda 3G nätverk som standard. När 3G-nätverksprotokoll eller nätverket inte är tillgängligt, 2G protokollen ta över.

överväganden

De flesta mobiltelefoner på marknaden vid tidpunkten för offentliggörandet kan du ställa dina nätverksinställningar så att Wi-Fi-anslutning används när inom räckhåll för en trådlös router. Använda enhetens Wi-Fi kapacitet när inom räckhåll för en router kan hjälpa dig att bevara den mängd data som används från den trådlösa planen månatliga tilldelning. Du kan också justera telefonens inställningar för att bara göra trådlösa nätverksanslutningar som använder 3G enhetens 3G-tekniken.