Felsökning en Sansa Fuze som inte kommer att ansluta till datorn

July 26

Felsökning en Sansa Fuze som inte kommer att ansluta till datorn


Sansa Fuze är en MP3-spelare som utvecklats av SanDisk. Den populära Enheten levereras i 2GB, 4GB och 8GB modeller. För att ladda ner musik till enheten, kan du dra och släppa låtar som använder Windows Explorer. Om du har problem med att ansluta Fuze till datorn, prova dessa lösningar för att få datorn att känna igen din spelare.

Instruktioner

1 Kontrollera att din dator har uppfyllt minimisystemkraven. Du måste ha Windows XP SP2 eller högre, Windows Media Player 10 eller högre. Om du använder Windows Vista kan du ladda ner Vista snabbkorrigering som anges i Resources.

2 Testa systemets USB-port genom att först driva upp din Sansa Fuze, sedan ansluta den till datorn med USB-synkkabeln. Spelaren själv ska vända på när den är ansluten. Om det är inte, datorns USB-port kanske inte fungerar. Om du får ett felmeddelande som säger att din "USB-enhet inte känns igen" gå till nästa steg.

3 Håll enheten inkopplad. Högerklicka på "Den här datorn" och välj "Hantera". Detta kommer att öppna fönstret Datorhantering. Klicka på "Enhetshanteraren" i den vänstra rutan. Den Fuze ska visas i den högra rutan som USB-lagringsenhet eller bärbar enhet. Klicka på enheten i den högra rutan för att hantera media till och från enheten.

Om du ser ett frågetecken eller utropstecken bredvid enheten, kan du uppdatera drivrutinerna.

4 Uppdatera dina Fuze förare genom att högerklicka på posten som representerar Fuze i "Enhetshanteraren" fönstret, välj sedan "Uninstall". Längst upp i fönstret, välj "Action" och sedan "Sök efter maskinvaruförändringar." Datorn kommer då att försöka lokalisera och installera nya drivrutiner för Fuze.

5 Prova ytterligare felsökning. Anslut Fuze till en annan dator för att se om du fortfarande har detta problem. Försök att använda en annan USB-kabel. Hitta en annan USB-port, ibland USB-portar på baksidan av datorn är mer kraftfull än de i den främre delen av systemet.