Hur man använder en GPS-mottagare för vandring

November 23

Ett globalt positioneringssystem (GPS) mottagare är en enhet som använder satelliter för att skicka användare i rätt riktning. Tillväxten av GPS marknaden har uppstått på grund av ökad marknadsföring mot utomhus entusiaster som älskar vandring, klättring och segling. Du kan lämna besvärlig process orienterings bakom när man lär sig att använda en GPS-mottagare för vandring.

Instruktioner

1 Leka med den digitala kompassen funktionen på din GPS-mottagaren innan vandring obekant terräng. Rikta mottagaren vid olika riktningar, vinklar och höjder att testa enhetens begränsningar.

2 Ladda ner kartor för nationalparker, statliga spår och andra vandringsmiljöer till GPS-mottagaren innan du lämnar ditt hus. De flesta GPS-tillverkare erbjuder CD- eller PC nedladdningar till mottagare med uppdaterade kartor för att återspegla konstruktion, nya risker och spår förändringar.

3 Lägg ut en allmän väg för din resa vandring när du använder den snabbaste rutter funktioner på GPS-mottagaren. Detta verktyg gör det möjligt att ansluta startpunkten till olika ställen längs en vandringsled som känns igen av din GPS-programvara.

4 Anteckna avståndet vandringen medan spåra kalorier förlorade under resan med hjälp av GPS-mottagaren. Många GPS-mottagare har digitala stegräknare och träningsverktyg som tillåter dig att bedöma de fysiska fördelarna med vandring.

5 Växla mellan overhead och marknära vyer av GPS-karta för att hitta det bästa alternativet för vandring. En idealisk GPS-mottagare för vandring kommer att ha flera synvinklar tillgängliga för att undvika hinder vidare längs leden.

6 Bläddra igenom uppdaterade prognoser, barometertryckavläsningar och luftfuktighet när du använder din GPS-mottagare. Var särskilt uppmärksam på lufttrycket under resan för att bestämma sannolikheten för en allvarlig storm.

7 Planera din resa vandring baserat på soluppgång och solnedgång anges på GPS-mottagaren. Dessa tider uppdateras mottagaren med täta förbindelser till datorns USB-port.

Tips

  • Skydda din GPS-mottagare medan vandring med en gummi fall och nylon fäste. En gummi fall omger GPS-mottagaren kommer att skydda denna känsliga enheten när droppas eller placeras i en ryggsäck. De flesta GPS-mottagare avsedda för vandring är förpackade med nylon fästen som passar runt armen för enkel användning.
  • Lämna dig själv ett skyddsnät genom att packa en traditionell kompass och pistkarta i väskan. En GPS-mottagare kan slut på ström eller paus under mitten av din expedition. Kartlägga din väg längs en särskild spår innan de lämnar för att göra akuta navigeringen enklare.