Hur att bedöma en begagnad bil

November 18

Besluta om vilken bil att köpa kan vara en lång och mödosam process. Att ha rätt verktyg för jämförelse tillgänglig under bedömningsprocessen kommer säkerligen snabba saker tillsammans. Det finns flera metoder för att bedöma en begagnad bil. Nedan är bara några tips för att bidra till en begagnad bil utvärderingsprocessen.

Instruktioner

1 Försöka leta på nätet för andra bedömningar och bedömningar av den bil du har i åtanke. De kan ge dig en större grupp av erfarenheter med varumärket och uppgifter om kvalitetsfrågor.

2 Ta bilen för mer än en provkörning. Försök att ta testkörningar (åtminstone två) på olika dagar, vid olika tidpunkter i olika väderförhållanden på varierande terräng. Var noga med att testa bilens kapacitet runt staden och på motorvägen.

3 Köra bilen till en annan återförsäljare under provkörningen och be om en bedömning. Detta är ett utmärkt sätt att få mycket exakta priser för omgivningen.

4 Var medveten om bilens handel i värde innan du köper eller bedöma fordonet. Handeln i värde kommer att göra en bra grund för att utvärdera återförsäljaravtal priser.

5 Sök bilen noggrant inifrån och ut för bucklor, repor, och tecken på reparation eller tidigare skador. Naturligtvis, begagnade bilar har alltid lite slitage, men slarviga reparationer eller uppenbara bucklor och brännskador är bra sätt att sänka det begärda priset.

6 Be försäljaren att berätta hur mycket de betalat för bilen. Denna information är lätt tillgänglig för återförsäljare och det är din rätt att ha den som en del av bedömningen och förhandlingsprocessen.