Hur Spola Radiator på 2003 Chevy Impala LS

October 21

Hur Spola Radiator på 2003 Chevy Impala LS


Kylarvätska frostskyddsvätska i en 2003 Chevy Impala LS måste inspekteras var 15.000 till 20.000 miles och byts var 45.000 miles. Ändra vätske medel spolning kylaren för att ta bort all smuts eller avlagringar som kan hämma kylning. Allt du behöver för att spola kylaren är några DIY erfarenhet och en uppfart eller garage. Inga fancy verktyg behövs, men man måste vara försiktig för att inte spilla någon använda frostskyddsvätska, och alla frostskyddsvätska samlas måste återvinnas på ett ansvarsfullt sätt.

Instruktioner

1 Parkera din Chevy Impala på en plan yta. Vänta kylaren svalna, sedan lägga på ett par skyddsglasögon och gummihandskar. Du vill inte använda frostskyddsvätska att komma i kontakt med dina ögon eller hud.

2 Placera ett uppsamlingskärl under dräneringsventilen på kylaren. Alla djupa pan kommer att fungera, oavsett om det är ett oljetråg, ett kök pan, eller ens en dishpan.

3 Öppna dräneringsventilen på kylaren och dränera den använda frostskydds kylvätska i pannan. Medan dränering, öppna huven på Impala och ta bort kylarlocket genom att först trycka ned och sedan vrida den.

4 Låt kylaren rinna helt, stäng sedan dräneringsventil. Häll den använda kylarvätska i en tratt som rinner in i en vanlig två-liters flaska. Fyll flaskan med vätska och täck ordentligt. Detta och alla andra dränerade kylarvätskor måste vidtas för att en bil butik eller järnaffär för återvinning.

5 Fyll kylaren med vatten från en slang, låt rinna av den igen i pannan. Kontrollera vattnet för rost, sediment, smuts eller skräp. Avloppsvattnet måste vara klart innan du fortsätter; fortsätta att fylla och tömma tills endast rent vatten rinner ut.

6 Blanda upp en ungefärlig 50/50 lösning av ny frostskyddsmedel och vatten i en fem-liters hink. Använd en halv gallon frostskyddsmedel för att starta, och blanda i samma mängd vatten. Placera tratten i kylaren och häll blandningen i tratten. Fullständigt fylla radiatorn med blandningen.

7 Starta motorn och låta kylarvätskan att strömma genom hela systemet. Kör den i cirka 15 minuter, sedan stänga det och låt motorn svalna. När motorn är kall, bort kylarlocket och toppen av både kylaren och kylvätska overflow tanken med 50/50 mix.