Apple iPod Touch 1st Generation Vs. 2.

October 14

Apple iPod Touch 1st Generation Vs. 2.


Som med iPhone, släpper Apple en ny generation av sin mobila enhet iPod Touch årligen, varje gång med en uppdatering i funktioner och storlek. Medan det övergripande utseendet har förändrats mycket lite sedan lanseringen av den 1: a generationens iPod Touch, den 2: a generationens iPod Touch visar några skillnader i specifikationer.

Design

Den 2: a generationens iPod Touch är något smalare än den 1: a generationen, som är 4,3 inches med 2,4 inches med 0,33 inches snarare än 0,31 inches av 2: a generationen. De har också båda har samma storlek pekskärm på 3,5 inches. Den 2: a generationen väger något mindre, på 4,05 uns kontra 4,2 uns. Den 2: a generationens iPod Touch är mer lik den iPhone 3G i sin design och har vad CNET beskrivs som en "mindre bräckliga" känsla än den 1: a generationen.

specifikationer

Båda enheterna finns med 8GB, 16GB och 32GB utrymme. Båda har en flash mp3-spelare, AAC, BMP fotoformat och MPEG3 videoformat. Varken modell har radiofunktioner. Båda är också utrustade med Wi-Fi kapacitet, och 2: a generationen inkluderar iTunes hyror och kommer med en YouTube-video ansökan.

Funktioner

Den 2: a generationens iPod Touch förbättrade både ljud- och videouppspelning tid från 1: a generationen. Den 1: a generationen innehöll 22 timmar ljud och 5 timmars videouppspelning tid, medan den nyare modellen innehöll 36 timmar ljud och 6 timmar video.

tillsatser

Den 2: a generationen ingår en volymknappen på vänster sida av enheten, som saknades från den 1: a generationen. Båda iPods var Wi-Fi-aktiverad, men den 2: a generationen är också kompatibel med Bluetooth. Förutom adressboken, Alarm, webbläsaren Safari, kalkylator, kalender, e-post, anteckningar och stoppur program på 1: a generationen, den 2: a generationen ingår en diktafon app ur lådan. Genius-funktionen i den 2: a generationen tillåter dig att göra 25-sång spellistor baserat på de musikaliska egenskaper en sång, som inte är med på 1: a generationen.

Prissättning

Den mest anmärkningsvärda skillnaden mellan de två enheterna är priset. Vid tidpunkten för övergång var iPod Touch 1: a generationen ses som dyrt för en MP3-spelare, med 8GB version sälja på $ 299, 16GB på $ 399 och 32 GB på $ 499. Den 2: a generationens iPod Touch såg en betydande nedgång i pris och höja funktioner, med 8 GB på $ 229, 16GB på $ 299 och 32 GB på $ 399.