Metall Cutting Auto Body Verktyg

July 10

Metall Cutting Auto Body Verktyg


Även i denna tid av lätt utbytbara delar, auto kropps mekanik ofta måste utföra metall kirurgi. De flesta sågar kan utrustas med en metallskärblad, men jobbspecifika verktyg finns tillgängliga. Plåtslagerier föredrar de som sparar tid och arbete.

Impact Hammer

Bullriga, våldsam och oprecis, är en slaghammare med en mejsel fäste används för grov arbete på allvarligt skadad plåt som är bortom reparation. Hammare finns i elektriska och luftdrivna sorter, varav luften mejsel är den vanligaste.

Kapmaskin

De bästa cut-off verktyg är dedikerade enheter med gnista sköldar och högt vridmoment motorer. De har förstärkt slip kapskivor som är bra för mer detaljerat arbete i trånga utrymmen. Luft och elektriska modeller är lika populära.

plåtsax

Plåtsax och nibblingsmaskiner är skalpeller av auto karosseri. Manuell, elektriska och luftdrivna modeller finns tillgängliga, liksom slip-on fästen för borrmaskiner. Drivna enheter göra snabba, exakta, nästan ansträngning nedskärningar i plåt genom att trycka på en avtryckare. Om att skära bort delar av en skadad panel eller trimma en ersättare, plåtsax är värda sitt extra kostnad.