Felsökning en Blackberry Storm 9530

February 24

Felsökning en Blackberry Storm 9530


BlackBerry Storm är en pekskärm smartphone som har ett intuitivt operativsystem avancerade e-hanteringsfunktioner och en robust pekskärm som tillåter dig att "klicka" på interaktiva element. Prova dessa felsökningssteg för att lösa vanliga problem med denna populära luren.

Instruktioner

1 Starta om enheten. Om du har problem med BlackBerry Storm frysning eller inte ta emot meddelanden, kan det vara ett enkelt problem med data looping eller en dålig anslutning. Stäng av telefonen genom att trycka och hålla "Avsluta samtal" knappen längst ned på enheten. Tryck och håll på knappen igen för att slå på telefonen igen.

2 Rengöra pekskärmen. Om det finns partiklar eller damm på telefoner pekskärm, kan det orsaka falska ingångar. Fukta en mjuk trasa och torka försiktigt ner BlackBerry Storm pekskärm för att lösa det här problemet.

3 Rensa Internet cache. Om du har ett problem med BlackBerry Storm webbläsare kan cacheminnet vara full. Att rensa Internet cache, röra "Browser" -ikonen och tryck sedan på BlackBerry-menyknappen längst ned på telefonen. Tryck sedan på "Alternativ" val och välj sedan "Cache Operations". Tryck på "Clear History" för att bli av alla Internet cachefilerna.

4 Utför en hård återställning. Om BlackBerry är fullständigt fryst och kommer inte att svara på alla andra felsökningssteg. Tryck på knappen för att frigöra batteriluckan på baksidan av enheten och sedan dra ut batteriet. Enheten kommer att stängas av. Sedan byta ut batteriet. Efter har verifierats operativsystemet, kommer BlackBerry starta.

Tips

  • Om du har problem med din tjänst, kontakta din operatör direkt, eftersom det kan vara ett problem med din tjänst eller ett strömavbrott.