Felsökning en Samsung MP3-spelare

August 4

Det finns en rad olika frågor du är mest sannolikt vända om du har problem med att använda din Samsung MP3-spelare. Lyckligtvis frågor på Samsung MP3-spelare är lätta att åtgärda med bara lite tålamod. De flesta problem kommer att innebära att datorn inte att kunna upptäcka din MP3-spelare, eller laddningsproblem. I båda fallen, det finns åtgärder som kan vidtas för att lösa problemet. Följande guide kommer att gå igenom felsökning din Samsung MP3-spelare, samt fastställande av problemet.

Instruktioner

1 Kontrollera att musikfiler på din spelare är i ett kompatibelt format, om musikfilerna kommer inte att spela eller inget ljud när du träffar play. Även filer överförs utan att använda Samsung Music Studio kan inte spelas.

2 Se till att operativsystemet är kompatibelt med din Samsung MP3-spelare, om datorn inte kommer att känna igen spelaren. Om du använder Windows, måste du ha minst en Windows XP Service Pack 2 för att kommunicera med din MP3-spelare. Om du använder Linux eller en Mac, kommer datorn inte igen Samsung spelare i MTP-läge. I stället måste spelaren antingen stöd och sättas till UMS läge, eller båda UMS och MTP lägen. Se din manual för att bekräfta de lägen tillgängliga på din Samsung MP3-spelare.

3 Kontrollera att du har installerat program och drivrutiner på rätt sätt, om spelaren är i rätt läge och är fortfarande inte känns igen av datorn. Avinstallera program och drivrutiner genom att gå till "Start", "Inställningar", "Kontrollpanelen" och sedan "Lägg till / ta bort program." Sätt sedan tillbaka.

4 Försök med en annan USB-port eller sluta använda en USB-hubb och anslut överföring USB-kabel rakt in i datorns USB-port, om datorn inte kommer att upptäcka din MP3-spelare.

5 Se till att spelaren är åtminstone delvis laddat, om enheten inte kommer att driva på efter att överföra låtar till den. Medan din spelare kommer att ta ut och slås på när ansluten via USB-kabeln, om avgiften är mycket låga, det kanske inte har tillräckligt med ström för att hålla koll på när frånkopplad.

Tips

  • Var noga med att säkert mata din Samsung MP3-spelare när du kopplar ur USB-kabeln, eftersom detta kommer att bidra till att det inte finns någon förlust eller korruption data.