Hur man väljer den olja och Vätskor för en Dodge Durango

August 7

Dodge Durango full storlek SUV, i produktion sedan 1998, delar många underhållsegenskaper med andra Dodge och Chrysler fordon. Fordonens likheter inkluderar starka beroendet av Mopar vätskor. Dessa steg gäller för alla årsmodeller av Dodge Durango.

Instruktioner

1 Byta olja med jämna underhållsintervall, med hjälp av SAE 5W30 API certifierad motorolja. Oljan du väljer måste uppfylla materialstandard MS 6395.

2 Fyll din bromsvätskebehållaren vid behov, med Mopar DOT 3, SAE J1703 bromsvätska. I likhet med många andra Dodge fordon, kan DOT 4 bromsvätska ersättas om DOT 3 inte är tillgänglig.

3 Upprätthålla en mängd av fordonets vätskor med Mopar ATF + 4 automatisk växellåda vätska. Dessa inkluderar din automatisk växellåda, fördelningsväxellådan och servobehållaren.

4 Använda SAE 75W90 GL-5 multipurpose redskap av smörjmedel i den främre axeln av din Dodge Durango. Bakaxeln kräver SAE 75W140 syntetisk transmissionsolja, och de två bör inte byta plats med varandra.

Tips

  • Som i många Dodge och Chrysler fordon, är den rekommenderade frostskyddsmedel / kylmedel Mopar 5 år formel med hybrid organisk additiv teknologi. Blanda den i en ett till ett lösning med rent, drickbart vatten.
  • Blanda inte olika servostyrningsvätskor. Om du ska till toppen av systemet, se till att du använder det som redan finns i behållaren. Om du behöver ändra servostyrningsvätskor, helt dränera och fylla på systemet.