Nissan Armada Brake Problem

August 12

Nissan Armada Brake Problem


Nissan broms problem ledde till en återkallelse av 179,383 fordon, inklusive Armada 2008-2010 modeller, på 26 februari 2010. Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), anmälan om återkallelsen registrerade fordonsägare började den 22 mars, 2010.

Defekt

I vissa 2008-2010 Nissan Armada fordon, kan ett fabrikationsfel i bromspedalen ledtappen slut orsaka ledtappen att glida. Detta kan leda till partiell urkoppling av bromspedalen från bromspedalen fästet, enligt NHTSA.

Risk

Denna bromsproblem kan leda föraren att uppmärksamma glapp i pedalen och en reduktion i bromskraft. NHTSA varnar för att någon eller båda av dessa frågor ökar risken för en olycka. Som en säkerhetsåtgärd, bör förare som berörs av återkallelsen ta sina fordon för kontroll, även om deras Nissans ännu inte märkbart uppvisade dessa symptom.

Avhjälpa

Auktoriserade återförsäljare kommer att inspektera de återkallade Armadas att avgöra om vridtappen har den potentiellt farliga defekten och, om nödvändigt, utföra en fri ersättning av bromspedalstället. Berörda förare som inte fått ett meddelande återkallande men vill veta om deras fordon påverkades kan kontakta NHTSA och hänvisar till återkalla nummer 10V072000.