Hur man fixar en Dual CD / DVD-spelare

January 20

Hur man fixar en Dual CD / DVD-spelare


Om din DVD-spelare börjar agerar upp eller inte kommer att spela dina CD / DVD-skivor, kan du prova några steg för att manuellt fixa det. eftersom DVD
spelare använder en viss typ av digital teknik, finns det några fler steg du kan vidta för att försöka fixa det innan överge hoppet. Stegen nedan visar de vanligaste problemen med dvd-spelare och är också det billigaste att fastställa.

Instruktioner

Hur man fixar en Dual CD / DVD-spelare

1 Försök att starta om DVD-spelare, utan skiva insatt. Ibland kan en skadad disk kan orsaka problem när en DVD / CD-spelare är börjar, och ta bort skivan kan åtgärda problemet mycket enkelt.

2 Prova att köra en "ren" skiva via CD / DVD-spelare. Dessa rengöringsskivor är särskilt tillverkade skivor med små borstar på datasidan av skivan. De är skapade för att försiktigt torka bort damm som kan ha samlats på DVD-spelarens lins och är allmänt tillgängliga på de flesta elektronikaffärer.

3 Kontrollera dina anslutningar. Många moderna CD / DVD-spelare har områden för mer än en typ av kabel, och frånkopplad komponent, kan HDMI, ljud, eller S-videokablar orsaka spelare att fungera felaktigt.

4 Växla spelare alternativ. Vissa avancerade DVD-spelare har alternativ som inkluderar skärm, önskat språk, och även auto-play alternativ. Prova att byta några av dessa alternativ för att se om du kan producera den önskade funktionen från din DVD / CD-spelare.

Tips

  • Om du misstänker att problemet med din DVD avser ledningar eller allvarlig slitage, kan det vara dags att byta ut din DVD-spelare, som DVD / CD-spelare kan vara ganska dyra.